quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - In deze tijd waarin de coronamaatregelen stap voor stap worden versoepeld, is het voor Quintus balanceren tussen het volgen van je hart en het afwegen van risico’s. Individuele muzieklessen op een eigen locatie mochten al worden hervat. Tegelijkertijd zijn er nog onbeantwoorde vragen over wat wel en niet mag in centra voor de kunsten, zoals Quintus. 'We willen een veilige start met elkaar maken en dit goed voorbereiden. Zorgvuldigheid gaat wat ons betreft boven snelheid,' aldus een woordvoerder.Muziek

Daarom is besloten om – in tegenstelling tot de eerdere verwachting van 18 mei - vanaf DINSDAG 2 JUNI (direct na het Pinksterweekend) in ieder geval de één op één individuele muziek- en zanglessen te hervatten. Over alle andere muziekactiviteiten zoals bandjes, ensembles, koren en korte muziekcursussen volgt later bericht.

Dans & Theater
Zowel de online danslessen als theaterlessen blijven nog even ongewijzigd. Zodra deze groepslessen ín Quintus kunnen worden hervat, krijgen de leerlingen hierover bericht.  Er wordt gewacht op antwoord van de overheid op dit punt. Dans wordt wellicht gezien als binnensport, waarvoor nog toestemming moet komen. Wellicht wordt er nog een proef gestart met een enkele dansles buiten.

Buiten de lessen om, zullen de dans- en theaterleerlingen elkaar sowieso in juni nog ontmoeten tijdens een gezamenlijke afsluiting van het seizoen. Of dit fysiek of online gaat gebeuren, is nog even afhankelijk van alle ontwikkelingen de komende weken. Ook hiervoor krijg je t.z.t. een uitnodiging.

Kunst & Ambacht
Voor de Kunst & Ambacht cursussen is het voornemen om de uitgevallen lessen in juni in te halen. Hierover krijgen de cursisten z.s.m. bericht. 0ok hoopt Quintus n juni enkele nieuwe korte zomercursussen aan te bieden. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de geldende richtlijnen. Denk hierbij aan de grootte van de groep, mogelijkheden van buiten schilderen en natuurlijk de 1,5 meter onderlinge afstand. Houd voor deze zomercursussen de website en socials van Quintus in de gaten.

Veiligheidsprotocol
Zorgvuldigheid staat voorop. Daarom heeft quintus een veiligheidsprotocol opgezet met betrekking tot het halen en brengen van de jongste cursisten, hygiënemaatregelen, de routing in het gebouw en andere zaken die bijdragen aan een veilige werk/lessituatie voor zowel de cursisten/leerlingen als medewerkers. Dit protocol is binnenkort te lezen op de site van Quintus.

Meer weten?
Heb je tot dinsdag 2 juni vragen of opmerkingen? Stel ze gerust via info@quintuskampen.nl of neem telefonisch contact op met 038-3371200.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment