IMG 9878 3

De zomeravonden zijn al veel korter dan aan het begin van de zomer. Met de langste dag op 20 juni scheelt dat ruim een uur. Vanaf nu gaat de zon onder voor negen uur en is de zon ’s avonds langer onder dan op. Wel duurt het nog tijdje voordat het donker wordt. Aan het eind van de maand is het in de avond een half uur minder lang licht, maar pas over ruim een maand worden de dag pas écht snel korter.

Gemiddeld is eind juli en begin augustus de warmste periode van het jaar. De afgelopen tijd is het ook heel warm geweest, maar de hittegolf zit er bijna op. Morgen wordt op veel plaatsen de 25 graden niet meer gehaald. Ook aan de lengte van de dagen kunnen we merken dat de zomer al vergevorderd is. Tot nu toe ging de zon na negen uur onder en vanavond zal dat voor het eerst vlak voor negen uur zijn. Daarmee is de zon ‘s avond langer onder dan op. Dit betekent niet dat het om negen uur donker wordt. De zon is dan niet meer te zien, maar het duurt nog een goed half uur voordat de duisternis invalt.

Eind augustus zomeravonden nog een half uur korter

Vergeleken met de langste dag op 20 juni gaat de zon nu ruim een uur eerder onder. Tot het eind van de maand zal het moment van zonsondergang nog een half uur vervroegen. In de tweede helft van juni verschoof dit moment nauwelijks.

Toch is het deze week in de avond vaak prima weer om buiten te zitten. Vooral overdag kunnen buien ontstaan en deze verdwijnen vrij snel in de avond. Later in de week wordt het tijdelijk ook wat warmer. Pas over ruim een maand worden de dagen pas echt snel korter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment