kim

KAMPEN -  Op donderdag 10 september om 16:00 uur schenkt Kim van Norren ‘Liefde en Moed’ aan het Stedelijk Museum Kampen. Het Museum is heel blij met deze schenking en nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Sinds de uitbraak van de Corona crisis maakt Kamper Kunstenaar Kim van Norren werken met troostende teksten. In eerste instantie voor zichzelf, om houvast te vinden in deze bijzondere tijd. Ze deelde haar werk op social media. Daar kwam zoveel reactie op dat ze besloot er meer mee te doen.

Al snel kwam ze op het idee om met haar werk het personeel van de verpleeg- en verzorgingshuizen in Kampen een hart onder de riem te steken. “Ze hebben al hun energie en vakmanschap ingezet om de mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen liefdevol te verzorgen. Het vergt moed om elke dag in deze toestand naar je werk te gaan. Het personeel heeft liefde en moed getoond en dat wilde ik op deze manier aan hen terug geven. Ik wilde hen laten weten dat dit opgemerkt en ‘gezien’ is.”

Karin Leferink, bestuurder van IJsselheem was enthousiast over het plan van Van Norren.

Van Norren koos de tekst ‘Liefde en Moed’, uit een nummer van Frank Boeijen en maakte er een pasteltekening bij. Met een financiële bijdrage vanuit het snelloket heeft Van Norren van het werk een piëzografie in oplage kunnen laten maken. Een piëzografie is een reproductietechniek die het origineel heel dicht benadert. Deze oplage is uitgedeeld aan de zorgmedewerkers van IJsselheem.

Het originele werk ‘Liefde en Moed- 2020, 14,5 cm x 20,8 cm, pastel op cansonpapier, schenkt Van Norren aan het Stedelijk Museum Kampen als aandenken aan deze markerende tijd.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment