D1B4B3A2 23AE 4E8D 8CB6 F1F4DDAD8456

KAMPEN -  De Kamper kunstenares Kim van Norren heeft het Stedelijk Museum Kampen twee kunstwerken geschonken. Een werk werd gemaakt nadat de gemeente een snelloket opende voor culturele initiatieven. Van Norren had het plan in om medewerkers van IJsselheem een hart onder de riem te steken door ze een kunstwerk te schenken als herinnering aan de hectische coronatijd. Het plan werd goedgekeurd en de gemeente verleende subsidie. Van Norren ging aan de slag en inmiddels zijn er 300 reproducties verdeeld onder de medewerkers van IJsselheem. De kunstenares maakt schilderijen en tekeningen waarbij teksten altijd centraal staan in de werken. Voor dit project gebruikte Van Norren de songtekst ‘Liefde en Moed’ van Frank Boeijen. Het origineel is nu geschonken aan het museum die het dankbaar in ontvangst nam.

Van Norren maakte ook nog een werk ‘Houd Vol’ om de vrijwilligers van het museum te steunen. Het museum wordt fors geraakt doordat een groot aantal vrijwilligers noodgedwongen thuis moet blijven omdat ze tot de risicogroep behoren, daardoor zijn de openingstijden versobert. 

De geschonken werken bestaan uit twee pasteltekeningen op papier en werden donderdagmiddag door wethouder Irma van der Sloot en museummedewerker Jolanda Slurink in ontvangst genomen. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment