boek

KAMPEN -  Kampenaren Annemieke Terpstra en Veronique Renting hebben voor hun boek ‘Ik haat je, blijf bij mij!’ ouders van kinderen met hechtingsproblematiek geïnterviewd. Het is een indrukwekkend boek geworden met verhalen die binnenkomen bij de lezer. Afgewisseld met tips en theorie over hechtingsproblematiek, wat maakt dat het boek een bron van herkenning zal zijn voor ouders die hier dagelijks mee te maken hebben. Voor lezers die niet heel bekend zijn met hechtingsproblematiek gaat een wereld open. Een aanrader voor iedereen die met deze problematiek te maken krijgt; ouders, leerkrachten, therapeuten, orthopedagogen en andere professionals. Maar ook zeker de moeite van het lezen waard voor iedereen die meer wil weten over deze ingewikkelde materie.

Annemieke Terpstra en Veronique Renting zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van hechtingsproblematiek. Zij hebben beiden adoptie- en pleegkinderen met hechtingsproblemen en vroegkinderlijke trauma's. Door de combinatie van eigen ervaringen en geleerde theorie hebben ze grote kennis vergaard op dit gebied. Zij merkten dat er een wereld van verschil zit tussen de kennis van professionals en de ervaringen van ouders. Met dit boek hopen de schrijfsters beide werelden dichterbij elkaar te brengen waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat. Hechtingsproblematiek heeft naar de mening van de schrijfsters meer bekendheid nodig, omdat alleen met de juiste diagnostiek, ondersteuning en begrip het kind te helpen is.

Het boek wordt op vrijdag 9 oktober gepresenteerdi (voor 18+) in de Van Mulkenzaal in de Stadskazerne. Aanvang 17.00 uur. De presentatie is voor iedereen die professioneel dan wel privé te maken heeft met hechtingsproblematiek, of daar van nabij bij betrokken is.

In verband met Corona zijn er maximaal 30 plaatsen beschikbaar. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

Inschrijven kan HIER.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment