bieb kampen

KAMPEN -  Samen met het netwerk palliatieve zorg regio IJssel Vecht/Noord Oost Overijssel organiseert Bibliotheek Kampen op donderdag 15 oktober 2020 van 19:00 - 20:30 uur een avond over levenseinde. In de documentaire staat het leven en sterven van Piet de Reus centraal. Hij had ALS en wilde graag meer bekendheid geven aan deze ziekte. Niet alleen om medepatiënten bij te staan, maar ook om zorgverleners een beter beeld te geven van wat deze aandoening voor een patiënt en zijn of haar naasten betekende. Piet kiest uiteindelijk voor euthanasie.

De avond is bedoeld voor mensen met een ziekte waarvan ze niet meer zullen genezen, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden. Er is een korte inleiding op de ziekte ALS, daarna wordt de documentaire over Piet de Reus bekeken. Aansluitend gaat u onder begeleiding van een geestelijk verzorger in gesprek over deze thematiek.

De organisatie vindt het belangrijk om vanuit het perspectief van patiënten over dit thema te praten. Doel is niet om elkaar te overtuigen met meningen en zienswijzen, maar om op een zoekende en voorzichtige manier met elkaar in gesprek te zijn over levenseinde en de wensen en mogelijkheden hieromtrent.

Gratis entree

Vanwege de corona-maatregelen is aanmelden verplicht. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar: https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/volwassenen-18/252-documentaire-en-gesprek-als-het-leven-anders-loop

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment