auto

KAMPEN - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Kampen flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn er in 2020 9 keer minder minder auto’s gestolen. Ook ten opzichte van 2019 is er een daling te zien.  Als het aankomt op autodiefstallen, is Kampen de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 9 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot 1 auto. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie.

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Overijssel voor de periode van 2016 tot 2020.

Positief nieuws

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Kampen. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Kampen veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Enschede , waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment