csm Vaccinatielocaties GGD en 871x1024 1dfdb2bd79

REGIO -  Vanaf 15 januari geeft  GGD IJsselland de eerste vaccinaties aan medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en kleinschalige woonvormen. Er is zoveel belangstelling voor de vaccinaties bij deze groep, dat de GGD voor de eerste paar weken vol zit. Er zijn onvoldoende vaccins om nog meer afspraken in te kunnen plannen. De vaccins worden landelijk verdeeld. Andere mensen komen helaas nog niet voor vaccinatie in aanmerking. Manager Margreet Algera: “De eerste batch vaccins die we hebben ontvangen, gaat al op aan alle afspraken die nu zijn ingepland. We zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en landelijke verdeling van de vaccins. Het is op dit moment echt verdeling van de schaarste. Zodra er weer vaccins beschikbaar komen, berichten wij daarover.”

Andere doelgroepen

Verder bellen veel mensen naar de GGD die niet tot de eerste doelgroep behoren, maar toch graag snel gevaccineerd willen worden. Het gaat bijvoorbeeld om mantelzorgers. De GGD kan deze mensen echter niet inplannen. De keuze voor de volgorde waarin groepen mensen in aanmerking komen voor vaccinatie, wordt gemaakt door de Rijksoverheid.

Afspraak maken

Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie ontvangen via hun werkgever een uitnodiging met alle informatie om zich aan te melden. De GGD maakt zelf geen afspraken voor de coronavaccinatie. Dit verloopt via een landelijk callcenter. Zonder uitnodiging kan de GGD iemand niet vaccineren.
 

Vragen of meer informatie

Lees het antwoord op veelgestelde vragen op de site van GGD IJsselland.  Of bel naar het landelijke informatienummer: 0800 – 1351 (zeven dagen per week 8.00-20.00 uur)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment