thumbnail 0105 oudestraat feest F002750

KAMPEN  -  Het Stadsarchief Kampen lanceert in samenwerking met Jumbo Hanzeplein, Jumbo Penningkruid en Retrospect Boekproducties het Kamper Historisch Plaatjesalbum ‘Wat een plaatje!’. Van 3 februari t/m 31 maart ontvangt u bij iedere €10,- aan boodschappen een zakje met 4 stickers. Op de stickers staan historische foto’s van Kampen en omstreken. De Jumbo heeft op 29 januari huis-aan-huis een flyer verspreid* met daarbij een zakje met 4 stickers en een voucher. Bij inlevering van deze voucher ontvangt u het plaatjesboek gratis. Op vrijdag 29 januari om 11.00 uur zal Burgemeester Bort Koelewijn in de hal van het Stadhuis het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Kampen-kenner en historicus Theo van Mierlo schreef, namens het Stadsarchief, de teksten in het boek waarmee het niet alleen visueel een prachtig geheel is geworden, maar ook inhoudelijk veel achtergrond biedt bij de rijke geschiedenis van Kampen. Het uiteindelijk volgeplakte eindresultaat levert een bijzonder boek op, met harde kaft, dat niet zou misstaan op de salontafel of in de boekenkast.

Door het sparen van de plaatjes, het uitwisselen, samen kijken en verwonderen over wat was en soms nog is, ontdekt u de lokale geschiedenis. We beseffen dat het boek niet de hele geschiedenis van Kampen vertelt. Daar hebben wij echt veel meer dan 300 afbeeldingen en 80 pagina’s voor nodig! Wat ook belangrijk is: iedereen heeft zijn éigen geschiedenis en herinneringen aan Kampen en omgeving. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan samen met opa en oma, vader, moeder, kind, vriend(in) of partner door het boek te gaan en samen te praten over alles wat er te zien en te lezen is? Over die keer dat je bijna verzoop bij Badmeester Strieker, of toen Juffrouw Hendriks op de bruiloft van je broer kwam vragen of je ‘Jezus al in je hartje had’. Om te praten over de tijd dat de soldaten van de S.R.O.I. door de straten liepen en de Koornmarktspoort nog wit was. Over je eerste vriendje of vriendinnetje op het Calvijn Lyceum of Hanzeschool. Maar ook, enkele bladzijdes later, je te verbazen over het vliegtuig dat ooit bij Kampen landde, of juist eindelijk eens te zien hoe de Trekvaart er uit zag toen het nog écht een Trekvaart was. Ook bijzondere archeologische vondsten worden niet vergeten. Met het plaatjesalbum duik je van het ene verhaal naar het andere.

Juffrouw Hendriks 1

Samen kijken en herinneringen ophalen Door samen te kijken, zal er soms worden verlangd naar vroeger, maar zal menigeen soms juist ook heel blij zijn met het heden. ‘Wat een plaatje!’ is een uniek plaatjesalbum geworden dat niet alleen een lust is voor het oog, maar dat ook menig herinnering zal gaan oproepen. Dat is ook de bedoeling. Dit boek laat zien dat Kampen een bijzondere plaats is, waar je als inwoner trots op mag zijn!

Bort Koelewijn: “Dit plaatjesalbum is een echt bewaarboek geworden. De archeologische vondsten en archiefstukken vormen samen met de historische foto’s en teksten een prachtig geheel.”

Floris Joustra, directeur Stadsarchief Kampen: “Zo komt de lokale geschiedenis in woord en beeld bij iedereen thuis. We zijn heel blij dat we dit album over de geschiedenis van Kampen en de IJsseldelta voor de beide Jumbo supermarkten hebben mogen samenstellen.”

Kwartetspel en ansichtkaarten Tijdens deze actie zullen er bij de Jumbo ook andere Kamper producten te koop zijn. Zo zijn er onder andere een Historisch Kamper Kwartetspel en reproducties van oude ansichtkaarten te koop. Let op, hierbij geldt: op = op!

Kamper samenwerking Een boek over Kampen wordt natuurlijk bij voorkeur door Kamper bedrijven en Kampenaren ontwikkeld. Naast de eerder genoemde betrokken partners verzorgde Maaike van Keimpema van Sec. Ontwerpers de vormgeving. "Wij zijn ontzettend blij en trots op het eindresultaat en wij hopen dat iedereen met ongelofelijk veel plezier de stickers gaat sparen en inplakken!"

Lezers die geen flyer hebben ontvangen kunnen zich melden bij de Jumbo. Zij ontvangen dan alsnog een gratis plaatjesalbum.

thumbnail Oudestraat.jpg

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment