bouw

KAMPEN - In de Bibliotheek in de Stadskazerne groeit al maanden een kunstwerk Verhalenhotel ter ere van het 100-jarig bestaan van de bibliotheek in Kampen, en jij kunt hier ook aan meebouwen. Het Verhalenhotel groeit groter en voller, met jullie verhalen over de bieb. Wat vind jij leuk aan de bieb? Hoe ziet de bieb eruit over 100 jaar? Wat is je lievelingsboek? Bouw, knutsel, schrijf en teken jouw verhaal en lever het in bij de bieb. Kunstenares Karin Gerfen geeft jouw verhaal dan een plekje in het kunstwerk Verhalenhotel. Hoe gaaf is dat!

Knutselpakketjes

Het kunstwerk Verhalenhotel is opgebouwd uit kartonnen doosjes die gevuld zijn met verhalen over de bieb. Sommige zijn open, andere hebben een kijkgaatje. Ieder doosje is anders, net als ieder verhaal anders is. Je mag helemaal zelf bepalen hoe jouw doosje eruit komt te zien.

Halen, maken en inleveren

Haal bij de bieb een knutselpakketje, ga ermee aan de slag, en lever het dan weer in zodat Karin het aan het kunstwerk kan toevoegen. Heb je thuis al zo’n pakketje klaar? Kom het dan gauw brengen. Dat kan tijdens de openingstijden van de Afhaalbieb: iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur.

Meivakantie

Op de woensdagmiddagen op 5, 12 en 19 mei is Karin bij het kunstwerk aan de slag. Je kunt je verhaal dan persoonlijk aan haar geven, of als je het nog niet af hebt, haar om tips vragen hoe je je verhaal nóg mooier kunt verbeelden in zo’n kartonnen doosje. Karin helpt jullie graag op anderhalve meter afstand. Als er al twee mensen bij Karin zijn, moet je even buiten wachten.

0 tot 100+ jaar

Het kunstwerk wordt gevuld met verhalen van iedereen die mee wil doen. Men is heel benieuwd naar ieders verhalen, herinneringen, anekdotes en toekomstdromen over de Bibliotheek Kampen. Kinderen, volwassenen, ouderen… iedereen kent de bieb, vaak al van kinds af aan en heeft zijn eigen verhalen. Iedereen wordt opgeroepen mee te doen. Dit kan ook getypt of geschreven via e-mail: meedoen@100jaarbiebkampen.nl , per post: Oudestraat 216, 8261CA Kampen, of plaats zelf je verhaal op de speciale website: bibliotheekkampen.nl/100jaar

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment