Sproken CvdH 433kb

Every pattern has a meaning / 19 juni 2021 t/m 9 januari 2022 / Oudestraat 133 en Voormalige Synagoge, IJsselkade 33

KAMPEN - Deze zomer transformeert Stedelijk Museum Kampen in een modern stadspaleis met rijk gedecoreerde en kleurrijke zalen, waar je je ogen uitkijkt. Design van vandaag is nauw verweven met design uit het verleden. Omstreeks 1890 bedachten kunstenaars en ambachtslieden de geheel nieuwe vormentaal van de kunststroming Art Nouveau, ook wel Jugendstil genoemd. In Kampen zijn een aantal opvallende Art Nouveau-panden bewaard gebleven, die nu op de Rijksmonumentenlijst staan.

Christie van der Haak transformeert van 19 juni t/m 9 januari 2022 het Stedelijk Museum in een modern stadspaleis met onverwachte combinaties aan patronen. Zij  gaat verder waar de Art Noveau gestopt is. Ze voegt haar stoffen, tapijten, behang, keramiek en glaswerk samen in het interieur dat je ondergaat als een totaalervaring. De overdaad aan kleur en de onverwachte combinatie van patronen voeren je mee naar een hedendaagse vertaling van het verleden.

Moderne patronen, zoals we ze vandaag de dag kennen en maken, zijn vaak gebaseerd op het principe van het herhalen van één vorm. Voor Christie van der Haak is een patroon geen simpele versierende decoratie, maar is het een tekening die zijn eigen betekenis heeft en de geschiedenis verbeeldt van de plek waar het zich bevindt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment