muzieknoten2

KAMPEN - Een tekort aan koorleden en vrijwilligers maar geen idee hoe je dit probleem kunt tackelen? Veel koren worstelen hiermee, vooral in deze coronatijd. Daarom organiseert Quintus de LKCA-cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ voor koren op zaterdagochtend 4 september, 2 oktober en 6 november van 9.30 uur toto 12.30 uur. De cursus kan door maximaal 4 leden per koor worden bijgewoond. Een aanrader!


Samen Slim Deelnemers Werven is een landelijke cursus van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) speciaal voor amateurkunstverenigingen. De cursus biedt ondersteuning op het gebied van ledenwerving en ledenbehoud. 'Samen Slim werven' voor koren wordt verzorgd in Quintus Kampen aan de Vloeddijk 38 door LKCA-gecertificeerde trainers Mariëlle van Zanten en Dirkjan van Groningen. Er zijn drie fysieke bijeenkomsten op zaterdagochtend 4 september, 2 oktober en 6 november. Daarnaast is er online lesmateriaal om in de praktijk mee aan de slag te gaan. ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ voorziet jouw koor van een verfrissende kijk, een nieuwe impuls én direct uitvoerbare ideeën over wervingsbeleid en wervingsactiviteiten. Denk hierbij zowel aan ledenwerving als ledenbehoud! Ook wordt tijdens de fysieke bijeenkomsten duidelijk uitleg gegeven over het online lesmateriaal.

Mariëlle van Zanten: "Dirkjan en ik hebben de cursus inmiddels aan enkele muziekverenigingen gegeven en nu dus speciaal voor koren. In drie zaterdagochtenden ga je op onderzoek naar je eigen unieke waarden van je koor. Je betrekt hierbij alle leden en richt je ook op ledenbehoud. Bovendien krijg je inzicht in je eigen omgeving en leer je gericht zoeken naar nieuwe leden. Aan het einde van de cursus heb je een concreet plan dat je op korte termijn kunt inzetten. De cursus wordt ook via diverse zangersbonden aangeboden en is écht een aanrader!!!"

Kosten en aanmelden
De eenmalige kosten per koor zijn €25 voor de inlog op de digitale omgeving waar het lesmateriaal te vinden is. Per koor kunnen er maximaal 4 leden deelnemen aan de cursus (zonder extra kosten!). De trainingskosten komen voor rekening van Quintus. De lessen zijn eventueel ook zonder digitale omgeving te volgen. Aanmelden kan tot vrijdag 20 augustus via dit AANMELDINGSFORMULIER. Het ingevulde formulier kun je per post opsturen naar Quintus, Vloeddijk 38, 8261 GC Kampen of via de mail naar info@quintuskampen.nl of m.vanzanten@quintuskampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment