KAMPEN - Binthout organiseert maandag in opdracht van de gemeente Kampen De Maakdag voor leerlingen van basisschool Het Stroomdal in de wijk Het Onderdijks. Tijdens deze dag gaan de leerlingen kunst en speelvoorwerpen ontwerpen voor hun eigen wijk. De ontwerpen worden door een jury beoordeeld en de winnende ontwerpen worden daadwerkelijk gerealiseerd.

Binthout en de gemeente Kampen willen de basisschoolkinderen actief betrekken bij de inrichting van de wijk Het Onderdijks. Op 23 juni gaan de basisschoolkinderen met multidisciplinaire kunstenaars aan de slag in Cultuurwerkplaats R10 in Zwolle. De kinderen gaan daar werken met de allernieuwste technieken. Ze leren op speelse wijze hele concrete ontwerpen tastbaar te maken met gebruik van een 3D printer, lasersnijder en kneedbaar biokunststof.

Momenteel wordt er in Het Onderdijks hard gewerkt aan een gezamenlijk plein voor basisschool Het Stroomdal en de in aanbouw zijnde tweede school. Buiten schooltijd om vormt deze ruimte een centrale ontmoetingsplek voor de gehele wijk. Hier kan gespeeld worden, maar hier kan bijvoorbeeld ook de jaarlijkse kleedjesmarkt worden gehouden.

De gasleiding die door het gebied loopt, bakent het "te onder handen nemen" terrein af. De kinderen gaan met hun ontwerpen de verbinding leggen tussen het ondergrondse (gasleiding) en wat er boven de grond zichtbaar is.
Na afloop van de dag worden de op schaal gemaakte ontwerpen door een jury beoordeeld. Vervolgens worden alle ontwerpen tentoongesteld in de school, zodat iedereen ze kan bewonderen. De winnende ontwerpen worden op ware grootte uitgewerkt, gebruikmakend van lokaal hout uit Het Onderdijks en krijgen een permanente plek in de wijk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment