Radujsja-300x148

KAMPEN - Op zaterdagmiddag 20 september 2014 houdt het Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja o.l.v. Adelya Malikov een inloopconcert in het Ikonenmuseum. Het begint om 14.00 uur en publiek is uiteraard van harte welkom. Het Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja viert dit jaar haar eerste lustrum en één van de lustrumactiviteiten is een bezoek van het gehele koor aan de oude Hanzestad Kampen met als hoogtepunt een inloopconcert in het plaatselijke Ikonenmuseum. Het vierstemmig koor heeft ruim 25 leden en trad de afgelopen jaren al op verschillende plaatsen in Overijssel op.

Radujsja is het Russische woord voor ´wees blij´ en die boodschap proberen de koorleden onder leiding van dirigent Adelya Malikov dan ook over te brengen op haar publiek. Het koor zingt Russisch-orthodoxe liederen, deze liederen met Oud-Russische teksten zijn gebaseerd op de Byzantijnse liturgie en worden volgens de traditie zonder begeleiding gezongen. Daarnaast heeft het koor Russische volksliederen op het repertoire staan.

Dirigent Adelya Malikov is opgeleid aan de Kazan State Academy of Culture and Art waar ze afstudeerde in koordirectie en piano.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment