koningsdagKAMPEN - Met een aantal verfrissende activiteiten en een eigentijdse aanpak gaat de Kamper Oranjevereniging (KOV) een groot succes maken van Koningsdag 2016. Afgelopen donderdag presenteerde de KOV het programma aan de pers. Tevens tekende KOV-voorzitter Michael Bres enkele nieuwe sponsorovereenkomsten met lokale ondernemers.

Nieuw dit jaar zijn het AH Van Mierlo – Freestyle BMX Event op het Van Heutszplein en het Kings & Queens Bootcamp powered by Biodiesel in het Stadspark. Ook de presentatie van historische fietsen door Van Dijk Bikes is een mooie, nieuwe aanvulling op het programma. In de Oudestraat presenteert de Historische Fietsgroep Noord zich met zo’n 25 historische fietsen. Leden van de fietsgroep zijn gehuld in kleding uit de tijd van hun rijwiel.

Startgeld lampionoptocht
De Scholieren Bevrijdingsloop, op de atletiekbaan van AV Isala ’96, vormt traditioneel het begin van alle Oranjeactiviteiten. Het startschot daarvoor klinkt op maandag 18 april om 17.00 uur. Vervolgens vindt op 26 april, aan de vooravond van Koningsdag, weer de Lampionoptocht plaats. Iedereen kan meedoen en tot uiterlijk 20.30 uur kun je gewoon met je versierde karretje of fiets komen. Om het meedoen aan de Lampionoptocht te stimuleren krijgt iedereen startgeld. Dit is een bijdrage in de gemaakte kosten. Daarnaast zijn er weer aantrekkelijke prijzen te verdienen voor de mooiste creaties.

Kings & Queens Bootcamp
Koningsdag begint sportief met het Kings & Queens Bootcamp in het stadspark. Wie fit aan Koningsdag wil beginnen kan onder begeleiding meedoen aan een tienkamp die een beroep doet op kracht, behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Om half tien start het programma voor individuen, vanaf half twaalf kun je als team meedoen. De kosten bedragen slechts € 7,50.

feestplein2 768x768Wärtsilä Muziekplein
Koningsdag wordt om 11.00 uur geopend met het Meezingfestijn op het Wärtsilä Muziekplein (Nieuwe Markt). In korte tijd is het Meezingfestijn uitgegroeid tot een gezellige, swingende en drukbezochte activiteit die vooral bij gezinnen goed aan blijkt te slaan. Onder leiding van een 9-mans orkest, 3 voorzangers en een achtergrondkoor kan er weer uit volle borst meegezongen worden met medleys van bekende Hollandse, Engelse en Kamper hits. In de middag gaat het feest op het Wärtsilä Muziekplein door, met optredens van bekende Kamper artiesten.

Oudestraat
Traditioneel wordt de verbinding tussen alle Oranje-onderdelen gelegd door de Dekatel Koninklijke Spelen. Kinderen kunnen hierbij meedoen aan allerlei leuke spellen en spelen. Ze kunnen varen met de groene draek, dansen in de superhero disco maar ook klimmen, klauteren en blaaspijp schieten. Aan het eind wacht hen weer een leuke beloning in de Schatkamer van het Paleis.

De Koninklijke Spelen vormen steevast de basis van het Oranjefeest en worden dit jaar uitgebreid, mede dankzij Dekatel en Van Kesteren Renault. Beide ondernemingen zijn al langer sponsor van de KOV, ze wilden echter graag hun betrokkenheid bij het evenement versterken.

Freestyle BMX
Door de bijdrage van Van Kesteren Renault kan een groot deel van de activiteiten in de Oudestraat benedenstrooms worden gerealiseerd, richting het van Heutzplein. Daar kunnen jongeren kennismaken met de BMX-sport tijdens het AH Van Mierlo – Freestyle BMX Event. Er komt een mobiele BMX-baan met spectaculaire schans en een landingskussen. De 21-jarige Tamar Vedder uit Lelystad, KWC-lid en in 2014 Europees en Wereldkampioen fietscross, zal daarbij clinics verzorgen en samen met diverse BMX-freestylers spannende demonstraties geven.

Taptoe
Dit jaar staat wederom een taptoe op het programma, een van de sfeervolste Oranjetaptoes in Nederland. Diverse topkorpsen doen mee, namelijk Advendo uit Sneek, Irene uit Ede en drumfanfare Laurentius uit Voorschoten. Natuurlijk ontbreekt ook het eigen Kamper trompetter Korps niet, inclusief zijn jeugdkorpsen. In deze thuiswedstrijd zal het KTK zeker de show willen stelen.

Voorafgaand aan de taptoe (20.00 uur) zullen deze korpsen, aangevuld met alle Kamper korpsen, om 19.00 uur een straatparade door de binnenstad van Kampen lopen.

Tot slot zijn er natuurlijk de vaste programmaonderdelen zoals het Oranjeconcert door DEV in de Bovenkerk (20.00 uur) en de optredens van muziekkorpsen bij de zorgcentra in Kampen (vanaf 16.00 uur). Tijdens de muzikale concerten bij de woonzorgcentra zullen ook enkele historische fietsers te zien zijn.

Het volledige inhoudelijke programma is te vinden op www.kamperoranjevereniging.nl. Tevens wordt deze week huis aan huis een kleurige Krant van Oranje bezorgd.

PROGRAMMA
maandag 18 april
17:00 scholieren bevrijdingsloop op de atletiekbaan van AV Isala

dinsdag 26 april
21:00 uur: Lampionoptocht in de binnenstad van Kampen

woensdag 27 april
09:30 uur – 13:30 uur: Kings en Queens Bootcamp powered by Biodiesel in het Stadspark
11:00 uur – 12:00 uur: Meezingfestijn op de Nieuwe Markt
12:00 uur – 17:00 uur: Dekatel Koninklijke spelen op de Oudestraat
13:00 uur – 18:00 uur: Het Wärtsilä Muziekplein op de Nieuwe Markt
12:00 uur – 17:00 uur: AH van Mierlo-Freestyle BMX op het van Heutszplein
12:00 uur – 15:30 uur: Historische fietsen op de Oudestraat
16:00 uur – 16:30 uur: Feestconcerten bij de woonzorgcentra
19:00 uur – 20:00 uur: Straatparade in de binnenstad van Kampen
20:00 uur – 22:00 uur: Taptoe op de Nieuwe Markt
20:00 uur – 22:00 uur: Oranjeconcert DEV

zaterdag 30 april
Oranje Menmarathon in het Stadspark

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment