kbc4KAMPEN - Zaterdag 23 april zingt het Kampen Boys Choir een Choral Evensong in de Bovenkerk te Kampen. Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk maar wordt tegenwoordig ook in steeds meer kerken in Nederland toegepast.

Een Evensong kan gezien worden als het equivalent van de vespers in de Rooms-katholieke en de Lutherse kerk. Bij een Evensong is een koor betrokken dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De kerkgangers hebben soms een participerende rol wanneer zij enkele liederen meezingen. Het koor zingt Engelse koormuziek.

Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een tweetal mooie Paas hymns mee te zingen met koor en orgel als ondersteuning. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door organist Sietze de Vries. Dirigent is Rintje te Wies.

De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt drie kwartier. Kerk open 16.00 uur. Ter dekking van de kosten is er een collecte bij de uitgang.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment