alzheimerKAMPEN - Op maandag 6 oktober wordt in Kampen weer een Alzheimer Café gehouden. Het thema van deze avond is: 'ergotherapie in de thuissituatie bij mensen met dementie'. Gastsprekers zijn Martha Dubbelboer en Monique van 't Oever, ergotherapeuten bij IJsselheem. Zij zullen informatie geven over hun ervaringen met ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis, het zogenaamde c-programma. De behandeling vindt hierbij aan huis plaats, omdat mensen met dementie vaak moeite hebben met het toepassen van vaardigheden in een andere omgeving.

Daarnaast is de ergotherapeut, door aan huis te behandelen, in staat om gebruik te maken van gewoontes en routines van degene met dementie. Ook wordt ter plaatse gekeken naar mogelijkheden om de activiteit en/of de vaardigheden in het dagelijks leven te vergroten.

De avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. De avond wordt gehouden in kerkelijk centrum 'Open Hof', Lelystraat 49 in Kampen. De inloop met koffie/thee (gratis) is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van de Stichting Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie: Stichting Ontmoetingscentrum 'Het Baken', tel. 038 - 332 55 50, of e-mail hetbaken@alzheimerontmoeting.nl.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment