Tjaco van der Weerd 003OLDEBROEK - Op donderdag 2 oktober om 19.00 uur is organist Tjaco van der Weerd uit Kampen te gast bij 'Aan Tafel Met' op Loco FM. Bert Michelsen gaat met Tjaco diverse onderwerpen aansnijden en er zal muziek van hem te horen zijn.

Tjaco van der Weerd (1990) werd geboren op Sri Lanka. In datzelfde jaar werd hij geadopteerd. Al vroeg had hij muzikale interesses. Als kleine jongen genoot hij van de klanken van het orgel in de Gereformeerde Gemeente van Kampen. De toen nog slechtziende jongen begon zichzelf liedjes, psalmen en geestelijke liederen aan te leren op piano en orgel. De uitdaging om zijn gehoor en muzikaliteit te ontwikkelen werd sterker toen hij op zevenjarige leeftijd geheel blind werd.

Op negenjarige leeftijd ging hij pianolessen volgen op de muziekschool in Kampen bij Hans Bos. Na bij diverse leermeesters in de leer te zijn geweest studeert hij momenteel bij Ab Weegenaar, organist van de Bovenkerk te Kampen.

Van der Weerd geeft tal van concerten in diverse landen en heeft zes cd’s gemaakt, o.a. vanuit de Bovenkerk in Kampen.

Sinds 2013 vormt hij een muzikaal duo met de Limburgse organist Thomas van der Luit. Samen treden zij op met repertoire voor twee orgels en orgel en piano.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment