mooistedagKAMPEN - Stichting Live Life houdt woensdag 5 juli voor de 21e keer De Mooiste Dag. Om 10.00 uur vertrekken er vanaf de Nieuwe Markt zo’n 250 motoren met achterop of in de bak ernaast mensen met een lichamelijke dan wel geestelijke beperking. Ook zullen er weer een aantal bussen meerijden om mensen die niet in staat zijn op de motoren plaats te nemen te vervoeren naar de 'feestlocatie'. Dit jaar is dat het Kuinre Bos.

Ter plekke kan volop worden genoten van optredens van Stef Ekkel en het IJsselduo. Daarnaast wordt de dag aan elkaar gepraat door Bertus Krabbe. Ook bosburgemeester Wim Schluter zal samen met zijn 'vrouw' Bernadeth Arends aanwezig zijn.

Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de inwendige mens en aan sportief bezig te zijn en er is een springkussen en een survivalbaan aanwezig. Verder kan er geschilderd worden en kan men zich laten schminken of een tattoo laten opbrengen. Ook is de stichting Aangepast Paardrijden aanwezig zodat er een rit op een pony kan worden gemaakt.

Om de natuur van het Kuinre Bos te leren kennen kan er een ritje met een tram worden gemaakt. Staatsbosbeheer is aanwezig met enkele activiteiten en onder andere een aantal schapen. Ook de bekende ridders uit Kampen hebben hun medewerking toegezegd. Ook de houtcarver is van de partij om allerlei figuren uit hout tevoorschijn te laten komen die aan het einde van de dag geveild worden. De opbrengst is uiteraard voor Live Life.

Dit jaar kan De Mooiste Dag weer georganiseerd worden dankzij sponsoring en giften van donateurs. Ook de inzet van de honderden vrijwilligers, denk ook aan de motorrijders die uit het hele land komen, is onmisbaar voor een dergelijke dag. Mede dankzij de belangeloze medewerking van vele instanties hoopt de organisatie er weer een schitterende dag van te kunnen maken.

Route
Woensdag 5 juli vertrekt de stoet om 10.00 uur vanaf de Nieuwe Markt over de Burgwal, richting Buitenhaven en vandaar de Oudestraat op richting de Bovenkerk. Vervolgens gaat de stoet linksaf onder de Koornmarktspoort door en dan weer linksaf de IJsselkade, richting de Stadsbrug. Hier voegen ook de bussen zich bij de stoet. Vervolgens gaat men de stadsbrug over en linksaf richting de Noordoostpolder om vervolgens in het Kuinre Bos in Bant aan te komen.

Omstreeks 16.00 uur wordt de stoet terug verwacht. Vanaf de N50 komt men Kampen weer inrijden. Via de Flevoweg gaat het rechtsaf de 3e Ebbingestraat op om vervolgens de Broederweg in te rijden. Over de brug bereikt men via de Burgwal de Nieuwe Markt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment