bead39cb256ceaf1ae4e29657b5f68323416e197KAMPEN - De aspirantenploeg van Jeugdbrandweer Kampen/IJsselmuiden heeft afgelopen zaterdag in Gilze en Rijen de halve finale van de jeugdbrandweerwedstrijd gespeeld en daar een tweede plaats behaald. Hiermee heeft het team een plaats in de landelijke finale afgedwongen.

Het team kreeg een melding van een gebouwbrand in een bedrijf in Rijen. Ter plaatse bleek het te gaan om een ongeval van een auto tegen een bedrijf waarbij brand was ontstaan.

Na de verkenning van de aanvalsploeg en het uithoren van de sleutelhouder door de bevelvoerder werd het aanvalsplan gemaakt. Tegelijkertijd werd de waterwinning opgebouwd door de waterploeg en de pompbediende. Vervolgens kon de brand bestreden worden met behulp van twee stralen waarbij er ook nog een slachtoffer gevonden werd. Na de redding van de slachtoffer werd het sein brandmeester gegeven. Met 22 minuten speeltijd - de snelste tijd - was er ingepakt en was het team gereed voor inzet.

De ploeg, bestaande uit Valentijn Last (pompbediende), Jacco Meuleman en Syb Brouwer (aanvalsploeg), Bernd de Haan en Ids van Dijk (waterploeg) en Niels ten Hove (bevelvoerder), speelt op 7 oktober de landelijke finale in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment