imkerijdagKAMPEN - Benieuwd naar het werk van een imker? Wilt u weten hoe honing wordt gemaakt? Of hoe bijen hun raten bouwen? Op zaterdag 8 juli houdt bijenvereniging Kampen e.o. open huis.Men krijgt dan uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en praktische tips over het bijvriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Verder ziet men hoe honing wordt gemaakt en gaan belangstellenden in de bijenkast op zoek naar de koningin.

Belang van bijen
Bijenzijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Honingsoorten
Honingsoorten ontlenen hun naam aan de planten, heesters en bomen waar de bij haar voedsel haalt. In Kampen en omstreken is bijvoorbeeld veel Distel te vinden. Ook is er veel Koolzaad, Heide, Kastanje en Lindebloesem waaruit dus Koolzaadhoning, Heidehoning, Kastanjehoning en Lindebloesemhoning ontstaat. Ook Bramenhoning en Meidoornhoning zijn varianten uit deze regio.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment