OogstdagKAMPEN - Zaterdag 19 augustus is het Oogstdag Kampereiland. Bij museumboerderij ‘Erf 29’ aan de Heultjesweg zijn er van 11.00 tot 17.00 uur tal van activiteiten, onder meer een oldtimer tractorenshow, demonstraties hooien, oogsten en ploegen en beoefenaren van oude ambachten. Ook is er een markt voor het promoten van streekproducten.

FOTO’S van de oogstdag van 2015 geven een impressie. (Fotograaf Fred Sollie).

De museumboerderij is nauw betrokken bij de organisatie van de Oogstdag en biedt de bezoekers de mogelijkheid om die te bezichtigen en te genieten van dit mooie gebied in de IJsseldelta

Beeld van de geschiedenis
De activiteiten tijdens de Oogstdag geven een goed beeld van de lange voorgeschiedenis en het leven van vroeger op het Kampereiland. De oogst vormde daarbij het belangrijkste onderdeel. Men kan zien hoe vroeger de hooi- en graanoogst verliep en ook zijn er demonstraties van zelfbindermaaien, grasmaaien en het schudden van het hooi.

Met paarden worden er oogstwerkzaamheden verricht en rit met paard en wagen is mogelijk. Met dit uitgebreide programma en de inzet van zestigtal vrijwilligers, veelal in traditionele klederdracht gestoken hoopt de organisatie op een succesvolle dag. 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment