KAMPEN -  Dicht bij het Gelderse Doornenburg ligt de Pannerdense Kop, de plaats waar de Waal en het Pannerdens Kanaal splitsen. Aan de overzijde van de Waal ligt de Millingerwaard, aan de overzijde van het Pannerdens Kanaal de Rijnstrangen. Maar ook aan deze kant van de rivieren is veel bijzonders te zien. Natturvereniging IJsseldelta organiseert op zaterdag 22 juli 2017 een plantenexcursie naar Fort Pannerden/ Klompenwaard.

Het gebied is in de loop van de tijd natuurlijker ingericht door bijvoorbeeld sommige van de uiterwaarden te ontkleien. Daardoor zijn er zowel soorten van droge (stroomdal) graslanden als soorten van slikken en rivierstrandjes te vinden. Bijzonderheden die er bekend zijn, zijn –onder veel meer- polei (een soort munt die je alleen in het rivierengebied vindt), grote centaurie, wede en kleine ruit. Het Fort Pannerden, een oud verdedigingswerk dat vele jaren gekraakt was is er ook te vinden. Tegenwoordig is het een uitvalsbasis van allerlei bijzondere activiteiten. We gaan er een dagje genieten van de flora en het bijzondere rivierenlandschap.

Praktische informatie: Verzamelen om 9.30 uur op het Meeuwenplein in Kampen. Geef je op bij Niels Jeurink, tel. 038 – 33 28 741, of e-mail njeurink@home.nl.

Meer lezen: https://www.ark.eu/gebieden/gelderse-poort/klompenwaard

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment