7a1657051e70c54238d54cfe34c8564c67c85d8c

- Door Lieke Zweers - 

KAMPEN- Leerlingen van het Ichthus College (locatie VIA) hebben zich tijdens de projectweek ingezet voor duurzaamheid. Ze deden dit met vier verschillende deelprojecten in de omgeving Kampen.
Ruim honderd leerlingen uit de tweede klas konden zich voorafgaand aan de projectweek inschrijven voor één van de deelprojecten.

Een groep leerlingen ging naar Erf1, een biologische boerderij in Kampen waar zij samen met de boer karnemelk en boter maakten. Ook kregen de leerlingen een rondleiding over de boerderij waar ze de stallen hebben bekeken en de kaasmakerij hebben gezien. Aan het einde van de excursie mochten de leerlingen hun eigen gemaakte boter en karnemelk mee naar huis nemen. Een andere groep ging met de boot naar het Keteleiland om plastic afval op te ruimen. De leerlingen deden een wedstrijd welk duo het meeste afval kon verzamelen. Het winnende team verzamelde ruim tien kilo afval.


Daarnaast ging een aantal leerlingen naar het Roggebotsebos waar zij van een boswachter een rondleiding kregen. De leerlingen kregen daar een opdracht om erachter te komen welke invloed de mens heeft op de natuur. De laatste groep heeft zich ingezet voor het Leger des Heils in Kampen. De leerlingen namen een kledingstuk mee naar school dat zij niet meer gebruikten en pimpten dit. De kleding werd versierd met plakplaatjes, kralen, knopen en andere versiersels. In de middag ging de groep naar het Leger des Heils waar de leerlingen en docenten lunchten met de vrijwilligers en bezoekers van het Leger des Heils. Er werd erg enthousiast gereageerd op de schenking van het Ichthus College. Op 9 september houdt het Leger des Heils een modeshow waarin de kleding die het Ichthus College geschonken heeft geshowd wordt. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Leger des Heils.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment