bezoek University Michigan 2KAMPEN - Op 26 juni, voor het derde jaar op rij alweer, bezocht hoogleraar Jeroen Wagendorp met zijn studenten geografie en planologie uit Michigan de IJsseldelta. Nog maar net in Nederland en met de jetlag nog in de benen, beklom de groep de klimaatdijk van Reevediep.

Voorafgaand aan het veldbezoek kreeg de groep college over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta in het informatiecentrum in Kampen. Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel was aanwezig en ging met de studenten in gesprek over hun ervaringen in Nederland tot dusverre en de verschillen met de Verenigde Staten.

De maand juni van dit jaar was sowieso druk wat betreft de internationale belangstelling voor het project. Op 21 juni bezochten zo'n 50 studenten van de Universiteit Twente die het mastervak "Water Engineering and Management" volgen, het project. En op 16 juni kwam een groep van 23 masterstudenten "Geography of Environmental Risks and Human Security" van de United Nations University, afkomstig uit 11 landen, op visite. De studenten presenteerden ook hun eigen onderzoek en waren breed geïnteresseerd in allerlei aspecten van het project, wat bleek uit de vragen en discussie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment