reforouteKAMPEN - De route van de middeleeuwse optocht op zaterdag 30 september ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie, is bekend. Het evenement begint om 13.00 uur als de rijtuigen zich opstellen bij de manege in IJsselmuiden. In totaal wordt rekening gehouden met zo'n 15 à 20 rijtuigen en 75 tot 100 paarden plus het voetvolk, allen verkleed in middeleeuwse kledij.

Route
De route loopt via de Van Engelenweg over de Stadsbrug, via de IJsselkade naar het Van Heutszplein, waar een plechtigheid plaatsvindt. Hier bevestigt de bisschop de privileges van de stad en de ridders. Uit handen van schout en schepenen krijgt hij officieel de sleutels van de stad. Vervolgens loopt en rijdt de stoet over de Oudestraat naar de Bovenkerk. In de Bovenkerk wordt een korte ceremonie opgevoerd, waarbij de bisschop de sleutels teruggeeft aan de vroede vaderen van de stad Kampen.

Iedereen kan aan deze optocht meedoen maar vol=vol. Opgeven kan via het contactformulier van www.kampenreformatiestad.nl. Het complete programma staat op http://www.kampenreformatiestad.nl/planning/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment