oefening hulpdiensten kleinKAMPEN - Een groot ongeluk. Chaos en paniek. De eerste minuten zijn voor slachtoffers van levensbelang. Als er echt iets aan de hand is, zijn de hulpdiensten er vaak snel, maar juist in de eerste minuten kunnen omstanders meteen eerste hulp bieden.

Wie wel helpen bij een incident of ongeluk, maar niet weet hoe, kan in Kampen een workshop 'levensreddend handelen' volgen. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze workshops gratis aan.

Wat leer je?
In ongeveer 2,5 uur leer je wat je wel en niet moet doen bij een groot ongeval of incident. Denk bijvoorbeeld aan een busongeluk op de snelweg, noodweer tijdens een festival of een aanslag. Je leert hoe je hulp moet inschakelen en wat je zelf kunt doen, ook als je geen EHBO-trommel bij je hebt. Je leert een aantal levensreddende handelingen zoals het stelpen van bloedingen en handelen bij bewusteloosheid.

Praktische informatie
Om mee te doen aan deze praktische workshop heb je vooraf geen theoretische kennis nodig. Je ontvangt na afloop een bewijs van deelname. In Kampen wordt de workshop gegeven op 18 september en op 2 en 16 oktober.

Kijk voor actuele data, locaties en tijden op www.levensreddendhandelen.nl. Via deze site kun je je ook aanmelden. De workshop ‘levensreddend handelen’ kan op verzoek ook op locatie worden georganiseerd. Daarbij geldt een maximum van 15 personen. Neem contact op via info@levensreddendhandelen.nl voor de mogelijkheden.

(De foto bij dit bericht betreft een oefening van hulpdiensten.)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment