liprovitKAMPEN - Op vrijdag 15 september komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Kampen. Een bezoek aan Liprovit en één van haar afnemers, kalverhouder J. de Ruiter in Kamperveen, maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers.

De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma

Het gezelschap start ‘s ochtends bij kalverhouder J. de Ruiter in Kamperveen, één van de afnemers van Liprovit. Daarna volgt een bezoek aan Liprovit in Kampen waar directeur Jaap Fuite een bedrijfspresentatie verzorgt. Op deze locatie vindt ook het gesprek plaats met afgevaardigden van de gemeente, waaronder wethouder Meijering, en presenteert de provincie haar economische programma. Na de lunch volgt een rondleiding in het bedrijf.

Liprovit

Het familiebedrijf Liprovit is een onafhankelijk bedrijf binnen de Fuite Groep (producent van hoogwaardige veevoeders) gevestigd in Kampen, Zuiderzeehaven. De onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van op zuivel gebaseerde, vloeibare kalver- en biggenvoeders. De geavanceerde en duurzame producten, applicaties en productietechnologieën zijn vooruitstrevend en uniek in de industrie. Dit maakt Liprovit de partner voor de moderne en innovatieve bedrijven in de internationale agri-business.

MKB vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’  is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!”;  aldus Van Hijum. Op 29 september staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Oldenzaal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment