ontwerpKAMPEN - Belangstellenden die graag in het plan De Terpen in Het Onderdijks willen wonen, gaan vrijdag 13 oktober tijdens het ontwerpfestival ‘Ontwerp je Terp’ bijdragen aan de plannen van die buurt en daarmee aan hun eigen toekomstige woonomgeving. De gemeente Kampen en haar partners BPD en BEMOG kozen voor de methode Community Planning om, gebruikmakend van kennis en ideeën over wonen van iedereen die belangstelling heeft voor wonen in De Terpen, een bijzondere buurt te ontwerpen.

De gemeente Kampen vindt het belangrijk dat inwoners en belanghebbenden betrokken worden bij de plannen die samen worden gemaakt. Ook op het gebied van woningbouw om zo zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van (toekomstige) bewoners. Het gaat dan niet alleen om hoe de huizen en de omgeving eruit moeten gaan zien, maar ook bijvoorbeeld om ideeën en wensen over sociaal maatschappelijke aspecten en duurzaamheid.

Ontwerpfestival De Terpen
Bureau ISMaatwerk heeft deze methode in Nederland geïntroduceerd. Motto van het bureau is ‘Iedereen heeft verstand van wonen’.  Met die kennis ontwerpen zij wijken en buurten die voldoen aan de wensen van (toekomstige) bewoners. Kern van de methode is een Ontwerpfestival met heel veel workshops. Iedereen is welkom en iedereen kan gaan en komen wanneer hij of zij wil. Er is ook een kinderopvang met creatieve workshops over dit thema. De resultaten van het Ontwerpfestival worden enkele dagen later, op 17 oktober 2017, gepresenteerd in de vorm van een stedenbouwkundige schets als basis voor het stedenbouwkundige plan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment