97c3502693770251bdd4f6ecb9b08e1935024d71- door Gemeente Belang Kampen -

KAMPEN - De motie van Gemeente Belang Kampen om opnieuw rond de tafel te gaan zitten met de bewoners van het Bolwerk/Buitenwacht heeft gisteravond helaas geen meerderheid gehaald. De coalitiepartijen partijen sloten de rijen en kregen steun van de SP. Die laatste houdt straks (even) op te bestaan en heeft geen verkiezingsprogramma.

De anderen belijden wel "burgerparticipatie" in hun programma maar daar blijft het dan ook bij. "Jullie mogen meepraten maar wij bepalen". Of Fré en Jacob. De VVD probeerde het nog even met een technische fout in de motie waar Veldhoen zich onmiddellijk bij aansloot. Maar beiden werden snel van repliek gediend door GBK. Een beetje sneu te zien hoe de wethouder achterbleef met z'n kritiek.
Hoe was het ook alweer? "Burgerparticipatie zorgt ervoor dat beslissingen die moeten worden genomen omtrent het bestuur, niet volledig in handen vallen van deze vertegenwoordigers, maar juist in samenwerking met burgers worden genomen.

Om burgerparticipatie succesvol te laten verlopen is het dus niet alleen noodzakelijk dat een politicus open staat voor suggesties van de betreffende burgers, maar dat deze burgers ook actief deelnemen rondom de beleidsvoering". Dit "open staan" is in deze casus dus ver te zoeken.

Alle partijen die tegen de motie stemden verwezen naar het college. Daar ligt nu de bal. Die moet met een plan komen in december. Veldhoen gaf al aan dat dit niet gehaald gaat worden. Wij putten hoop uit het feit dat dit dossier bij Veldhoen ligt. Kijk maar naar de Kievitstraat. Ook daar gebeurt ook niets ondanks de tonnen die zijn uitgegeven aan Weever.
Wij kunnen alleen maar hopen dat de bewoners massaal naar de stembus zullen gaan op 21 maart. Op onze beurt zullen wij alles doen wat in ons vermogen ligt om burgerparticipatie eer aan te doen. Participatie zoals het bedoeld is. Ook hier.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment