os

KAMPEN - De laatste fase van de grote onderhoudsbeurt voor de Stadsbrug is ingegaan. Tot en met zondag 30 september wordt verder gewerkt aan het zuidelijk deel van de brug en de pijlers. Om dit te kunnen doen is het voetpad aan de kant van de Bovenkerk in deze periode afgesloten.

Voetgangers worden via het voetpad aan de andere kant van de brug geleid.

Kijk voor meer informatie op www.kampen.nl/stadsbrug

Schrijf reactie (0 Reacties)

DkAKkB1WsAALA34.jpg large

KAMPEN - De Stadsbrug is vanaf woensdagavond 8 augustus 18.00 uur weer open voor al het verkeer. Hiermee zijn de werkzaamheden aan het hefdeel afgerond. De werkzaamheden verliepen voorspoedig en volgens planning. De laatste fase van de grote onderhoudsbeurt voor de brug gaat nu in. Vanaf donderdag 9 augustus t/m zondag 30 september wordt verder gewerkt aan het zuidelijk deel van de brug en de pijlers. Om dit te kunnen doen wordt het voetpad aan de kant van de Bovenkerk in deze periode afgesloten. Voetgangers worden via het voetpad aan de andere kant van de brug geleid.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - Het is al weken lang droog. Dit heeft gevolgen voor de natuur en brengt risico’s voor de gezondheid en veiligheid met zich mee. In dit bericht van de gemeente Kampen lees je wat je kunt doen om de risico’s voor jezelf en de natuur te beperken. Een brandje in de natuur ontstaat gemakkelijk en de gevolgen kunnen enorm zijn. Op de website van de brandweer lees je wat je kunt doen om een natuurbrand te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Djqht14XgAA9Tvw.jpg large

KAMPEN - De Stadsbrug is na het testen van de nieuwe hijskabels van het hefgedeelte weer toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. De gemeente Kampen bedankt voor uw begrip.

Tot uiterlijk 8 augustus worden alle werkzaamheden aan het hefgedeelte afgerond. Tot eind september wordt het voetpad aan kant Bovenkerk afgesloten voor de laatste werkzaamheden

Schrijf reactie (0 Reacties)

DjhkExgXgAEshhB.jpg large

KAMPEN - Vrijdag 3 augustus van 8.00 – 10.00 worden nieuwe hijskabels van het hefgedeelte Stadsbrug getest. Dit betekent extra wachttijden voor de brug. Er rijden bussen tussen station Kampen en IJsselkade.

De fiets kan mee of zet deze in stalling aan IJsselmuider zijde of onder de brug.

Schrijf reactie (0 Reacties)

37981989 2100975123302580 4093705527941398528 o

KAMPEN - De onderhoudswerkzaamheden aan de Stadsbrug zijn in volle gang. Vanwege de werkzaamheden is de brug t/m 8 augustus afgesloten voor auto’s. (Brom)fietsers en voetgangers mogen nog wel de brug over, maar alleen lopend. Omdat de (brom)fietsers en voetgangers hetzelfde voetpad delen, moeten ze de brug lopend oversteken om het voor iedereen veilig te houden. De gemeente Kampen vraagt iedereen dan ook rekening met elkaar te houden:  'Want samen houden we het veilig en zorgen we dat het voetpad beschikbaar kan blijven tijdens de werkzaamheden'.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DjCTtCOXgAE ccW

KAMPEN - Vanaf morgenochtend 07.00 uur t/m 8 augustus, 24.00 uur is de Stadsbrug vanwege werkzaamheden afgesloten voor auto's. Omrijden kan via de Molenbrug. De brug blijft toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.

Meer informatie: www.kampen.nl/stadsbrug

Schrijf reactie (0 Reacties)

DjHdXqXXcAAvgo2

KAMPEN - De vakantie start op de bouwplaats van de parkeergarage Buitenhaven. De Noordweg gaat daarom van 28 juli tot 27 augustus open. Zodra het werk weer start gaat de Noordweg tijdelijk weer dicht.

De Beatrixstraat blijft tijdens de vakantie éénrichtingsverkeer.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - Bedrijventerrein Haatland is weer toegankelijk voor iedereen. Alle afzettingen zijn weggehaald.

Vanwege de brand bij Recycling Kampen  was een deel van het bedrijventerrein afgezet, vanwege de rookontwikkeling en om bluswerkzaamheden mogelijk te maken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN -  De brand die vannacht rond drie uur is uitgebroken in een loods bij Recycling Kampen op bedrijventerrein Haatland  is onder controle. De loods moet als verloren beschouwd worden. De brandweer verwacht de hele dag nog bezig te zijn met nablussen. Er komt veel rook vrij bij het nablussen van de brand. Een deel van de bedrijven op het bedrijventerrein  blijft daarom in elk geval de komende uren dicht. Geadviseerd wordt om uit de rook te blijven en bij overlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Recycling Kampen is momenteel vanwege de brand  gesloten. Burgers en bedrijven kunnen daarom  vandaag geen afval aanbieden. Mocht u toch vandaag afval willen storten, dan kunt u terecht bij de ROVA in Zwolle.

Schrijf reactie (0 Reacties)

37719211 2149628761718067 8931021906597904384 n

KAMPEN - Vanaf vrijdag 27 juli 22.00 uur tot vrijdag 10 augustus 22.00 uur is de N50 in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Hattemerbroek en de afslag Kampen-Zuid. Vanaf dat moment tot maandag 13 augustus 05.00 uur is de rijksweg in beide richtingen afgesloten tussen de afslagen Kampen en Kampen Zuid. Tijdens de werkzaamheden is het mogelijk om een e-bike te testen. Een aantal fietsenwinkels in Kampen stelt namelijk tijdens deze weken een e-bike ter beschikking die je gratis kunt proberen. Deze actie geldt in de periode van 27 juli tot 19 augustus. Er zijn slechts een beperkt aantal fietsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor een e-bike? Kijk dan op www.fietsenwerkt.nl/n50

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - Woont u in Kampen, heeft u een laag inkomen en schoolgaande kinderen? Heeft u moeite met rondkomen door kosten die te maken hebben met school?  De gemeenteKampen kan u mogelijk helpen met deze kosten. Denk hierbij aan de kosten van een schoolreisje of de aanschaf van schoolspullen voor uw kind (een fiets, een rugzak, etc).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vervoer

KAMPEN - Vanaf 1 augustus 2018 rijdt Taxi Centrale Zwolle (TCZ) het Wmo-vervoer in de gemeente Kampen onder de naam Mijn Taxi Op Maat. Vorige week zijn alle Wmo-pashouders geïnformeerd over de veranderingen en hebben zij een nieuwe vervoerspas ontvangen. Los van een nieuwe vervoerder, een nieuwe pas en een aantal praktische zaken verandert er in de praktijk maar weinig in het vervoer. De belangrijkste verandering is dat er voortaan dal- en spitstarieven gehanteerd gaan worden, wat betekent dat reizen tijdens de daluren goedkoper is dan tijdens de spits.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ewaste

KAMPEN - Heeft u nog oude elektrische apparaten liggen? Of kapotte lampen? Lever deze dan in bij de Milieustraat (Recycling Kampen). Dan kunnen er nieuwe producten van gemaakt worden. Het gaat om alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle oude tl-buizen, spaar- en ledlampen. Dit afval noemen we e-waste. Als u dit tussen 21 april en 1 september inlevert bij de milieustraat en dit aangeeft op wecycle.nl/inleveren, dan spaart u punten voor de stichting Live Life/De Mooiste Dag. De 25 goede doelen met de meeste punten, krijgen elk 1.000 euro.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsbr

KAMPEN - In verband met het vervangen van de acht hijskabels en werkzaamheden aan het hefgedeelte van de Stadsbrug kunnen auto’s, bussen en landbouwverkeer van vrijdag 27 juli, 07.00 uur tot en met woensdag 8 augustus, uiterlijk 24.00 uur niet over de brug. Omrijden kan via de Molenbrug. De brug blijft in deze periode wel toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Zij kunnen de brug lopend oversteken. Ook de recreatievaart kan gebruik blijven maken van de vaste doorgang aan de zijkanten van het hefgedeelte. Voor hogere boten die het hefgedeelte nodig hebben is er een afsluiting van zaterdag 28 juli tot en met zaterdag 4 augustus. Zij kunnen omvaren via het Zwarte Water. Ook wordt de sluis bij Spoolde in deze periode extra bediend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

buitenhaven

KAMPEN - De werkzaamheden aan de parkeergarage verlopen nog steeds volgens planning. Tot aan de bouwvakantie is de aannemer bezig met het bouwen van de kelderwanden. De vakantie op de bouwplaats begint op 28 juli en duurt tot 27 augustus. De bouwwerkzaamheden liggen dan uiteraard stil. Wel zijn er gedurende twee weken van de vakantie enkele mensen op de bouw aanwezig die alvast voorbereidingen treffen voor de werkzaamheden die direct na de vakantie starten. Tijdens de bouwvakantie is er geen reden om de Noordweg af te sluiten. De Noordweg gaat daarom van 28 juli tot 27 augustus open. Zodra het werk weer start gaat de Noordweg tijdelijk weer dicht. De Beatrixstraat blijft tijdens de vakantie eenrichtingsverkeer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - De prachtige panden aan de Vloeddijk 77, 79 en Groenestraat 67 in de historische binnenstad van Kampen zijn te koop.  De drie panden zijn uitermate geschikt voor een mix van wonen en werken op een bijzondere locatie. Reden voor de verkoop is de verhuizing van Stichting Welzijn Kampen naar het Proveniershuis aan de Burgwal.

Het gaat om het voormalig monumentaal woongebouw  aan de Vloeddijk 77 en 79 met een binnentuin, dat in verbinding staat met een voormalig woonhuis aan de Groenestraat 67. De bruto vloeroppervlakte bedraagt 1.262 m2. Het bestemmingsplan staat de realisatie van woningen toe. Het is daarnaast mogelijk om op de begane grond kantoren, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, een atelier, galerie of museum te realiseren. De panden zijn aangewezen als rijksmonument.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - Een agrariër wordt door de gemeente Kampen verplicht om het rietmoeras, dat hij heeft gedempt, te herstellen. Voor het dempen van het rietmoeras was een omgevingsvergunning van de gemeente nodig, maar deze was niet verleend. Daardoor is er sprake van een overtreding van het bestemmingsplan en de Wet natuurbescherming.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - De tarieven die de gemeente betaalt aan zorgaanbieders voor het uitvoeren van begeleiding, hulp bij het huishouden, dagbesteding en vervoer naar de dagbesteding zijn verhoogd. Deze verhoging van de tarieven kan mogelijk gevolgen hebben voor de Eigen Bijdrage voor inwoners die geïndiceerde zorg krijgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - Vanwege werkzaamheden aan de Stadsbrug is de brug van 27 juli, 07.00 uur t/m 8 augustus, uiterlijk 24.00 uur afgesloten voor auto's. Omrijden kan via de Molenbrug. De brug blijft toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.

Kijk HIER voor verdere informatie.

Schrijf reactie (0 Reacties)