afvalwijzer

KAMPEN - In deze tijd is er veel te lezen over hygiëne. De medewerkers van de gemeentereiniging hebben hier dagelijks mee te maken en zijn, ook nu veel mensen thuiswerken, de hele week bezig met het inzamelen van uw afval.

Het is erg belangrijk dat afval op de juiste inzameldag wordt aangeboden, vooral bij het gebruik van pmd-zakken (hoogbouw en binnenstad). En dus NIET op een andere dag. Zo voorkomen we dat afval gaat rondzwerven en ongedierte aantrekt.

Een makkelijke manier om herinnerd te worden aan de juiste ophaaldag is om de Afvalwijzerapp te installeren of in te loggen op www.mijnafvalwijzer.nl. Daar kunt u notificaties instellen die u helpen herinneren aan de juiste inzameldag.

Schrijf reactie (0 Reacties)

mission

KAMPEN - SOZO Mission is vrijdag begonnen met 10 Dagen Gebed voor Kampen. Er wordt dagelijks gebeden voor verschillende wijken in Kampen. vanuit ieders eigen huis (dus zonder samen te komen) in je eigen tijd en voor zolang je zelf wilt. Op deze wijze wil men de inwoners van Kampen laten weten, dat men in gebed om hen heen staat. De meestenzullen bidden tussen 19.00 en 24.00 uur. Als je liever overdag bidt, kan dat ook. Je mag je eigen gebedspunten kiezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

De tweede week met coronamaatregelen ligt achter ons. Burgemeester Bort Koelewijn geeft aan daar een dubbel gevoel aan over te houden. Inwoners van de gemeente Kampen zijn goed aanspreekbaar op hun gedrag; het naleven van de richtlijnen lijkt nu goed te gaan. Tegelijkertijd zijn er zorgen en is er verdriet. Laten we blijven omzien naar elkaar!

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

KAMPEN - Door de coronacrisis heeft gemeente Kampen ervoor gekozen het innen van belastingen, leges en heffingen te versoepelen. Maar let op: heeft u als ondernemer voor de aanslag gemeentelijke belastingen gekozen voor inning via automatische incasso, dan loopt dit gewoon door. Het is helaas niet mogelijk dit proces ongedaan te maken. Dat betekent dat dinsdag 31 maart de eerste termijn wordt afgeschreven. Als dit tot problemen leidt, kunt u het bedrag per omgaande storneren. Stuurt u dan zo snel mogelijk een mail via invordering@kampen.nl (link stuurt een e-mail) om uitstel van betaling kenbaar te maken. In lijn met de maatregelen van de Rijksoverheid is dit in ieder geval voor drie maanden mogelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - Ondanks herhaalde oproepen krijgt de gemeente Kampen nog steeds signalen over groepen mensen die bijeenkomen (zowel jongeren als volwassenen) en over mensen die onvoldoende AFSTAND houden op straat en in winkels.' Dat willen we niet hebben, in een ieders belang,' zegt de gemeente.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

90595196 3191145390952209 9025492697275695104 n

Alle eerder genomen maatregelen om meer afstand tot elkaar te houden en de oproep om niet in groepjes samen te komen of bij elkaar te aan staan, is gisteravond door de ministers aangescherpt. Een oproep alleen blijkt in de praktijk niet voldoende. Daarom is het helaas nodig om aan een overtreding boetes te verbinden. Wij werken dit nu ook voor Kampen uit.
In de praktijk zien wij veel goede voorbeelden van gedrag. Die voorbeelden proberen wij ook verder te stimuleren en aan te moedigen. Waar dat in de praktijk onvoldoende lukt, worden overtreders door de politie en boa’s aangesproken en als dat onvoldoende helpt: ook beboet. Door het grote belang verspreiding van het virus met deze middelen tegen te gaan, blijf ik een dingend beroep op u doen om die te volgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten ondernemers in de binnenstad tijdelijk meer ruimte te geven om te laden en lossen in de binnenstad van Kampen. In de huidige situatie mogen ondernemers hun goederen van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 11.00 uur in de binnenstad Iaden of lossen. In de komende periode wordt de mogelijkheid hiertoe verruimd tot 14.00 uur. Deze maatregel wordt wekelijks gemonitord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - Bij Recycling Kampen gelden extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Allereerst: breng alleen een bezoek aan de milieustraat als dit echt noodzakelijk is en kom niet als u gezondheidsklachten heeft. Kom zoveel mogelijk alleen en hou rekening met de volgende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgemeester

U heeft afgelopen weekend massaal aandacht gevraagd voor de drukte in sommige supermarkten. Dat heb ik mij aangetrokken. Ik heb zaterdag contact gezocht met enkele supermarktmanagers en de toezegging gekregen dat er maatregelen getroffen gaan worden. Dat geldt ook voor de markten. Gelukkig gaat het ook in veel supermarkten goed: dat is fijn om te zien. Blijft u vooral de landelijke richtlijnen opvolgen en houd 1,5 meter AFSTAND van elkaar!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

web

KAMPEN - De impact van het coronavirus op het bedrijfsleven is enorm. Veel ondernemers zijn nu al zwaar getroffen. En zeer waarschijnlijk staan we nog maar aan het begin van een lange strijd. Daarom organiseren Felix Accountants & Belastingadviseurs en Open Coffee Kampen, in samenwerking met gemeente Kampen en Rabobank IJsseldelta, speciaal voor ondernemers een uniek online ‘Corona-Webinar’ op woensdag 25 maart van 12.30 tot 13.30 uur.

Meer weten? Kijk HIER.

Schrijf reactie (0 Reacties)

90345296 3183800675020014 6935168015944122368 n

"Ik roep alle inwoners van de gemeente Kampen op om AFSTAND van elkaar te houden bij het winkelen, in het bijzonder in de supermarkt. Doe het voor u zelf, doe het voor de vakkenvullers, doe het voor de kwetsbaren in onze samenleving. HOUD AFSTAND! Gebruik uw gezonde verstand en neem dit echt serieus!"

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN -  Het was volgens burgemeester Bort Koelewijn voor iedereen in de Gemeente Kampen een bizarre week. Niet alleen kregen we te maken met de sluiting van horeca en van de scholen. Ook moeten we als dat kan thuiswerken en elkaar nu even niet opzoeken. De verpleeghuizen zijn zelfs dicht. De burgmeester blikt voordat we het weekend ingaan terug op een roerige week.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - Wethouder Geert Meijering over de maatregelen die de gemeente neemt om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te beperken.

-  uitstel lokale belastingen voor ondernemers
-  soepel omgaan met initiatieven van horecaondernemers
-  meedenken hoe ondernemers hun bedrijf voort kunnen zetten

"In deze tijd zien we dat we elkaar nodig hebben. Dat overheden en ondernemers schouder aan schouder moeten staan om deze crisis het hoofd te bieden."

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft, na overleg met de organisatoren van de bevrijdingsactiviteiten op 17 en 18 april, de Paasmarkt De Heugte en Koningsdag, besloten om deze evenementen niet door te laten gaan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadhuis

KAMPEN - Gemeente Kampen wil in lijn met al ingezette kabinetsmaatregelen ondernemers in Kampen tegemoet komen. Het innen van gemeentelijke belastingen wordt daarom opgeschort. Ook zal de gemeente voorlopig terughoudend handhaven rond bevoorrading en bezorging van maaltijden. (Horeca-) ondernemers met plannen voor afhaal- of bezorginitiatieven kunnen rekenen op medewerking. Dit is vandaag bekend gemaakt in een brief voor alle ondernemers in gemeente Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - De veelgestelde vragen over het coronavirus op de website van de Gemeente Kampen zijn weer bijgewerkt:

Kijk HIER voor het overzicht

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - Eind 2017 is in de gemeente Kampen onderzoek gedaan naar alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. De onderzoeksresultaten zijn besproken met belanghebbenden als jongeren, ouders en professionele organisaties. Gezamenlijk is bekeken welke maatregelen effectief zijn om jongeren bewust te maken van de gezondheidsrisico’s bij overmatig alcohol- en drugsgebruik. Dit is vastgelegd in een Plan van Aanpak 2019-2022. Hoewel elke individuele casus van middelenmisbruik zorgwekkend is, blijkt uit het onderzoek dat het gebruik onder jongeren in de gemeente Kampen ongeveer vergelijkbaar is als gemiddeld in Nederland of in de regio IJsselland. Op het gebied van drugsgebruik scoort Kampen iets lager dan het gemiddelde, op het gebied van alcoholgebruik iets hoger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadhuis

KAMPEN -  Door het coronavirus vraagt de Gemeente Kampen u om zaken zoveel mogelijk via de website te regelen of op een later moment. Bij de balie Inkomen en zorg kunt u tijdelijk alleen op afspraak terecht. De Gemeente Kampen is bereikbaar, maar de capaciteit in het stadhuis is beperkt doordat veel medewerkers vanuit huis werken. De avondopenstelling op woensdag is door de beperkte bezetting voorlopig vervallen. Dit betekent dat het stadhuis ook op woensdag tot 17.00 uur geopend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

coronavi

KAMPEN -  Bij een inwoner van gemeente Kampen is vandaag een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Deze persoon heeft zich gemeld bij GGD IJsselland en er is geen kans geweest op verspreiding. De persoon zit in thuisisolatie. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en neemt alle benodigde maatregelen.  

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen2

KAMPEN - De raads- en commissievergaderingen gaan niet door. Eerst zouden de vergaderingen plaatvinden zonder publiek. Dit is gewijzigd. Neem voor eventuele vragen contact op met de griffie van de gemeente Kampen via griffie@kampen>

Schrijf reactie (0 Reacties)