woningKAMPEN - Het gaat goed met de woningbouw in Kampen. Dit jaar zijn er al 236 woningen opgeleverd en er zullen er de komende weken zeker nog een aantal bij komen. De gemeente hoopt eind dit jaar op 280 woningen uit te komen.

Van de 236 woningen zijn er 97 huurwoningen opgeleverd, waaronder een groot aantal in de wijk Het Onderdijks. Ook op de nieuwe locaties Het Meer en Stationskwartier zijn de eerste woningen opgeleverd.

Wethouder Martin Ekker: "We kunnen aan de hand hiervan de conclusie trekken dat de woningmarkt in Kampen gelukkig weer in de lift zit. Hoewel er altijd is doorgebouwd in Kampen, bevestigen de cijfers dat het beter gaat."

Verkoop Stationskwartier loopt als een trein

De verkoop van woningen in de nieuwe wijk Stationskwartier verloopt zeer voorspoedig. In september 2013 is de eerste bouwvlek van de eerste fase in verkoop gegaan. Alle 38 projectmatige woningen binnen deze bouwvlek zijn binnen een paar maanden verkocht en de eerste bewohuizenmarkt2-159x159ners wonen inmiddels in het Stationskwartier.

In juni 2014 is de tweede bouwvlek van de eerste fase in verkoop gegaan. Het ging hier om 26 woningen. Ook deze woningen zijn inmiddels verkocht. Binnenkort wordt gestart met de bouw. In januari 2015 wordt gestart met de verkoop van de woningen in het laatste deel van de tweede bouwvlek. Het gaat hier om 17 woningen.

Het succes van de verkoop wordt onder meer verklaard door de gunstige ligging van het Stationskwartier (vlak bij de N50 en station Kampen Zuid), het hoge kwaliteitsniveau van de woningen en de gekozen architectuur. Ook belangrijk is de keuze geweest om per bouwvlek een gedifferentieerd woningbouwprogramma aan te bieden. Dat wil zeggen een mix van grotere en kleinere woningen, zowel rijwoningen als twee-onder-een-kap woningen.

Meer informatie over de verkoop van woningen in het Stationskwartier is te vinden op: www.mijnstationskwartier.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment