62462dff4845a7b7ebd488850ca2340215dd7621

KAMPEN - Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen: op dinsdagavond 19 juni organiseert Sportservice Kampen samen met vrijwilligerscentrale/Welzijn Kampen een informatieavond voor verenigingen en maatschappelijke organisaties over de nieuwe AVG-wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Wat betekent deze wet voor uw vereniging of organisatie?

De nieuwe AVG

Sinds 25 mei geldt de AVG  voor alle organisaties die gegevens van natuurlijke personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Dit kan een digitaal bestand of een document op papier zijn. In de AVG is onder andere vastgelegd, dat alle persoonsgegevens veilig moeten worden opgeslagen, zodat alleen bevoegden er bij kunnen.

Op de informatieavond vertelt Ronald Hetem, adviseur actief burgerschap en zelforganisatie bij het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) via een 7 stappenplan waar organisaties aan moeten voldoen. Na afloop van de avond moeten organisaties in staat zijn een privacybeleid op te stellen en is er inzicht in hoe ze met persoonsgegevens van natuurlijke personen moeten omgaan. Ook wordt er stilgestaan bij bijzondere persoonsgegevens en het publiceren van foto’s.

Aanmelden en informatie

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst, stuur dan een mail naar sportservice@kampen.nl (link stuurt een e-mail). U kunt maximaal 2 personen per organisatie aanmelden.

Programma

19.00 uur             Inloop met koffie/thee

19.30 uur             Aanvang informatieavond

Locatie                 Stadhuis gemeente Kampen

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment