provincie overijssel

IJSSELMUIDEN - De provincie Overijssel, de gemeente Kampen en het waterschap Drents Overijsselse Delta nodigen u uit voor een informatieavond op maandagavond 16 juli in De Hoeksteen, Goudplevier 103 in IJsselmuiden. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de resultaten van het grondwateronderzoek dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd in het gebied tussen de Blekerijweg en de begraafplaats De Zandberg en de Koekoekspolder.

Medio november 2017 zijn hierover twee informatieavonden gehouden in De Hoeksteen te IJsselmuiden. Voor het onderzoek werken de provincie Overijssel, gemeente Kampen en het waterschap Drents Overijsselse Delta samen. Daarom zullen er deze avond vertegenwoordigers van zowel de provincie als de gemeente en het waterschap aanwezig zijn.

Programma

:18.45 uur Inloop met koffie of thee

19.00 uur Inleiding door mevrouw Annemieke Traag, gedeputeerde provincie Overijssel

19.05 uur Resultaten tot nu toe en vervolg door adviesbureau Witteveen en Bos

19.35 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

20.30 uur Afronding

Waarom grondwateronderzoek?

In het verleden is een bodemverontreiniging ontstaan ter hoogte van de Blekerijweg. Door het onlangs uitgevoerde onderzoek heeft de provincie meer inzicht gekregen in de verspreiding van de verontreiniging in het gebied Blekerijweg - begraafplaats De Zandberg - de Koekoekspolder. Het onderzoek laat ook zien dat nog een vervolgonderzoek nodig is. Het is belangrijk om te weten dat de verontreiniging tot op heden geen risico’s voor de volksgezondheid vormt.

Verdere informatie

Meer informatie over het bodemonderzoek kunt u vinden op de website van de provincie www.overijssel.nl/thema's/bodem/projecten/(bodemonderzoek IJsselmuiden). Het benodigde vervolgonderzoek wordt deze zomer uitgevoerd. De provincie verwacht dat de resultaten in het najaar bekend zijn. U wordt dan verder geïnformeerd.

Heeft u verdere vragen?

Als u over de bijeenkomst van 16 juli vragen heeft, dan kunt u bellen met Erik Raben van de provincie Overijssel, telefoonnummer 06-513 634 73. Mocht u contact met de gemeente Kampen willen, dan kunt u bellen met Gerda Smith, telefoonnummer 06-238 543 40.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment