kampen logo

KAMPEN - Burgemeester Bort Koelewijn reikte op donderdag 12 juli een Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de heer Albert Holtland. Dit deed hij tijdens de raadsvergadering waarin de heer Holtland afscheid nam als raadslid, vanwege zijn recente benoeming tot wethouder in de gemeente Kampen. De heer Holtland was tot dan toe het langst zittend raadslid en krijgt de onderscheiding voor zijn langdurig raadslidmaatschap.

De heer Holtland was van 1990 tot 1996 gemeenteraadslid voor de VVD in de voormalige gemeente IJsselmuiden. Van 1995 tot 1999 was hij lid van de Provinciale Staten van Overijssel. In 2000 werd hij wederom actief als gemeenteraadslid voor de VVD in Kampen en was hij tevens fractievoorzitter.

In 2006 maakte de heer Holtland de overstap naar de fractie van Gemeente Belang Kampen, waar hij in 2014 fractievoorzitter werd. Van 2006 tot 2014 was hij tevens plaatsvervangend voorzitter van de commissie Ruimtelijke ontwikkeling. In de raadsperiode 2014 – 2018 was hij plaatsvervangend voorzitter van de raad, alsmede voorzitter van het presidium en van het werkgeversoverleg. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment