we

KAMPEN - Inwoners steunden het goede doel door afgedankte elektrische en elektronische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Elk ingeleverd apparaat leverde punten op. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen een sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle gemeenten staat op: wecycle.nl/inleveren.

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. De ingeleverde kleine apparaten worden voor 81 procent gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Spaarlampen zelfs voor 92 procent. Door recycling komen ook schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Live Life laat weten heel blij te zijn met de prijs en noemt het een mooie toevoeging op de kas waarmee de organisatie van De Mooiste Dag betaald wordt. De Kampense stichting is voor de financiering van de motortoertocht voor mensen met een handicap volledig afhankelijk van sponsoren. Ze wil alle inwoners van Kampen die hun oude apparaten naar de milieustraat hebben gebracht de laatste maanden bedanken voor de medewerking

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment