45273676 2241483575918400 540817531678490624 n

KAMPEN - Na ruim vier maanden werk is het groot onderhoud aan de Stadsbrug klaar! Een enorme klus waarbij we zo weinig mogelijk hinder wilden veroorzaken voor de gebruikers. De brug is voorzien van een mooie, nieuwe jas en kan weer vele jaren in weer en wind veilig functioneren. Met betrokkenen werd stilgestaan bij de afronding en teruggekeken op een geslaagd project dat volgens de planning is uitgevoerd en binnen het budget is gebleven. “Een bijzonder en uniek project” noemde verantwoordelijk wethouder Jan Peter van der Sluis het in zijn speech, “omdat Kampen een van de weinige gemeenten is met zo’n brug in eigen beheer”, “maar ook een zeer complex en kostbaar project”. “Ondanks dit zijn gemeente en de aannemers erin geslaagd om de hinder voor gebruikers tot minimum te beperken”.

Tijdens de bijeenkomst bedankte verantwoordelijk wethouder Jan Peter van der Sluis alle betrokkenen bij het project voor de goede afstemming en samenwerking in de voorbereiding en ten tijden van de uitvoering.

Ook maakte de wethouder gebruik van de gelegenheid om de inwoners te bedanken voor hun geduld, begrip en medewerking: “Tijdens de 13 daagse wegstremming en 7 daagse vaarwegstremming heb ik op afstand met bewondering gevolgd hoe de voortgang ging en hoe daar door iedereen mee om is gegaan”. Om deze woorden kracht bij te zetten en de afronding van het project zichtbaar te markeren, bedekte de wethouder het bouwbord met een mooie foto van de opgeknapte stadsbrug en een bedankwoord aan de inwoners. 

Groot onderhoud; wat is er allemaal gedaan:

  • De brug is kaal gemaakt en opnieuw geconserveerd (geverfd),
  • de acht hijskabels zijn vervangen
  • twee met bladgoud belegde wielen zijn uitgebalanceerd en gepolijst
  • de geluidsschermen zijn gerepareerd
  • de leuningen zijn geschilderd
  • de metalen raamframes zijn gerepareerd en geverfd
  • de slijtlagen op het hefgedeelte van de brug en de voetpaden zijn opnieuw aangebrach

Hiermee is het onderhoud nagenoeg afgerond. Volgende week wordt er nog een ruit vervangen en er wordt nog gewerkt aan de RVS schampkanten en dan is het helemaal klaar en kan de brug er weer vele jaren tegenaan.

De kanariepiet is terug!

De Stadsbrug kent reeds een lange historie en wie de historie van de stad en brug een beetje kent, weet ook dat deze brug centraal staat in een van de Kamper Uien die de stad zo uniek maakt. Zo is bekend dat een zeer vriendelijk oud burgemeester in lang vervlogen tijden een minder sympathieke vrouw had, Grisela genaamd. Deze vrouw had meer oog voor haar kanariepietje dan voor haar man, de burgemeester. Toen de burgemeester op een dag thuis kwam en zijn vrouw woest was omdat haar vogel was ontsnapt, heeft hij snel het bevel uitgevaardigd om alle poorten te sluiten en de brug op te halen. Men was toen van mening dat dit erg slim was omdat de vogel opgesloten zat in de stad Kampen. Echter is de vogel niet meer gezien in de stad. Tot nu... Met het onderhoud van de Stadsbrug is namelijk ontdekt waar deze vogel zich al die jaren heeft schuil gehouden. Aan de inwoner van Kampen de uitdaging hem te vinden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment