Kampen2

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders wil starten met de aanbesteding van nieuwe parkeerautomaten in de binnenstad van Kampen. Dit heeft te maken met de leeftijd en de staat van de huidige parkeerautomaten. Het doel is om parkeerautomaten gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder te krijgen met als einddoel een gastvrijer Kampen. Ook wordt het beheer en onderhoud van de automaten onder de loep genomen zodat de stijgende lijn in kwaliteit doorgezet wordt.

Eind 2017 heeft de raad budget beschikbaar gesteld om de huidige parkeerautomaten te vervangen. Voor de volledigheid heeft het college een onderzoek naar het alternatief laten uitvoeren: het upgraden van de huidige automaten. Het college heeft nu toch besloten om de parkeerautomaten aan te besteden. Voornaamste reden is dat de buitenkant van de automaten tegen het einde van de levensduur loopt. Van de onderzochte apparaten heeft meer dan de helft een beschadigde of slechte buitenkant, waardoor ook de binnenkant aangetast wordt en er veel storingen optreden.

Bij de aanbesteding wordt goed gekeken naar andere gemeenten om de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen mee te nemen in de aanbesteding. Ook wordt het optimaliseren van beheer en onderhoud meegenomen, zodat de nieuwe automaten goed blijven functioneren.

Wethouder Albert Holtland: “We willen toe naar een zo goed mogelijk systeem dat gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is. Het is de bedoeling de nieuwe parkeerautomaten zo snel mogelijk op straat te hebben. Tot die tijd werken we hard aan het zo betrouwbaar mogelijk houden van de huidige automaten. Waar ik heel benieuwd naar ben, zijn voorbeelden van goede gebruiksvriendelijke parkeerautomaten elders in het land. Ik ontvang hierover graag tips van gebruikers van deze automaten, zodat we de goede voorbeelden verder kunnen onderzoeken.”

Mobiel parkeren

Een van de nieuwe ontwikkelingen waar naar gekeken wordt, is de toename in het gebruik van mobiel parkeren. Steeds meer parkeerders maken gebruik van een app om te betalen voor het parkeren. Zodoende betalen ze naast een vast bedrag per maand verder alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd. Deze ontwikkeling neemt het college onder meer mee in het bepalen van de hoeveelheid automaten.

In Kampen zijn verschillende aanbieders van mobiel parkeren actief: ANWB, GoSparc, MKB Brandstof, MultiTankCard, My Order, Park-line, Parkmobile, Parksen, Sunhill, SMSParking en Yellowbrick.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment