kampen logo

KAMPEN - In 2017 heeft de kunstcommissie Het Onderdijks in opdracht van de gemeente Kampen een aantal kunstenaars gevraagd een ontwerp te maken voor enkele kunstwerken voor De Erven en De Paden in het Onderdijks. De commissie heeft uiteindelijk gekozen voor het ontwerp van de kunstenaar Reinier Lagendijk uit Hoek van Holland.

Het ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. In de groene slinger tussen Zomerbed en Winterbed komen vier bronzen knotwilgen, waaruit echte wilgen groeien. Aangevuld met vier bronzen landhekken, die het landelijk gevoel van deze locatie moeten versterken.
  2. In de Koeweide komt een herinnering aan vroeger; het platteland. Hoefsporen van koeien en sporen van tractorbanden worden in brons afgegoten. Dit komt als plaquette te liggen in het gras. Verder komt hierbij nog een bronzen knotwilg waaruit ook een echte wilg groeit.
  3. In De Paden komt het laatste werk, bestaande uit acht olifantenpaadjes (afstekertjes) met daarin de sporen van voeten, fietswielen en huisdieren. Deze afstekertjes worden gegoten in brons en terug geplaatst op acht locaties in De Paden. Deze afstekertjes wil de kunstenaar graag realiseren met medewerking van de kinderen uit de buurt.

Naar verwachting wordt het kunstproject medio 2019 gerealiseerd.

Dit kunstwerk is de afronding van de kunsttoepassing in Het Onderdijks. Bij de realisering van deze  nieuwbouwwijk heeft de gemeenteraad destijds een kunstbudget beschikbaar gesteld. Het kunstbudget is verdeeld over de drie bouwfasen van Het Onderdijks. De kunstprojecten in fase 1 en 2 zijn in 2011 en 2012 gerealiseerd (“Het Hert, De Eend, en De Karper” van het kunstenaarsduo Albert Dedden en Paul Keizer). Voor de kunsttoepassing in fase 3 is in 2017 een deelproject gerealiseerd in het openbaar speelterrein tussen de basisscholen Het Stroomdal en Villa Nova (“De Mol” van de kunstenaars Martin Schoots).    

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment