paaltje

KAMPEN - 'Fietspaaltjes zorgen voor steeds meer ongelukken. Met name fietsersgroepen (scholieren) zien de paaltjes vaak over het hoofd, maar ook fietsende ouderen komen ten val als gevolg van aanrijdingen met paaltjes. Elke winterperiode verwijderen wij ongeveer 180 paaltjes om de fietspaden in de gemeente Kampen te kunnen strooien of sneeuwvrij te maken, 'aldus de gemeente. Volgend voorjaar keren daarom veel van die paaltjes niet terug. De kantpalen die aan weerszijden van de fietspaal op het fietspad staan, blijven wel staan.

 

Waar wel en waar niet?

De fietspaaltjes zijn bedoeld voor een veilig fietspad, maar de praktijk wijst uit dat zij regelmatig de oorzaak zijn van vervelende ongelukken met soms letsel. Ook worden de aanrijtijden van hulpdiensten door de paaltjes soms onnodig verlengd. Daarom laten we de paaltjes zoveel mogelijk weg. Op plekken waar bijvoorbeeld automobilisten in de verleiding worden gebracht om een sluiproute via het fietspad te nemen, beoordelen deskundigen of het nodig is dat de paaltjes terugkomen.

Melden onmisbaar fietspaaltje

Denkt u dat een fietspaaltje op een bepaalde locatie nodig is? Meld ons dit dan via het meldingsformulier op de website: kampen.nl/melding. U kunt de gemeente hierover ook bellen via telefoonnummer 14038. De door u gemelde locatie komt op een lijst die begin volgend jaar in de Verkeersadviesgroep wordt besproken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment