kampen logo

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd  met het Stadsarrangement met daarin 10 acties voor een vitale en toekomstgerichte binnenstad. Het arrangement is het resultaat van een samenwerking tussen ondernemers, eigenaren, bewoners, Kampen Marketing, de cultuurpartners, de gemeente Kampen en de Stadsbeweging van de provincie Overijssel. Voor het arrangement wordt een bedrag van circa € 300.000 beschikbaar gesteld door zowel gemeente als provincie.

In het Stadsarrangement zijn de volgende acties uitgewerkt. Het concreet aanpakken van leegstand door met acquisitie op zoek te gaan naar nieuwe functies in de panden maar ook door het compacter maken van het winkelgebied. Levendigheid wordt o.a. meer vergroot door nieuwe culturele evenementen maar ook door het ontwikkelen van ‘nieuwe producten en arrangementen’ waarmee nieuw aanbod wordt gecreëerd. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt met verlichting en vergroening. En er wordt tijd gestoken in de coaching van ondernemers op digitale vaardigheid, gastvrijheid en nieuwe ondernemersvaardigheden. Inclusiviteit en ervoor zorgen dat Kampen voor iedereen de Hartelijke Hanzestad is, is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Deze acties zijn bedacht tijdens het traject ‘Hanzeborden’ dat vorig jaar met de betrokkenen uit de stad gelopen heeft en wat de ‘Agenda van en voor de Stad’ heeft opgeleverd. De stuurgroep Binnenstadsmanagement Kampen (met gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren) heeft samen met de binnenstadsmanager en Kampen Marketing deze Agenda van en voor de Stad vertaald naar het Stadsarrangement.

Wethouder Geert Meijering: “Uniek is dat we het samen doen. Acties en activiteiten worden door verschillende werkgroepen waar ondernemers, eigenaren of gemeente aan het roer staan uitgevoerd. Natuurlijk met zoveel mogelijk betrokkenen in de stad”.

De Stuurgroep Binnenstadmanagement houdt de regie op de uitvoering van het arrangement, maar zonder de inzet van de huidige binnenstadsmanager. Zij heeft besloten om binnenkort te stoppen. Samen met de Stuurgroep Binnenstadsmanagement gaat de gemeente op zoek gaan naar iemand die het stokje kan overnemen.

Dit voorjaar worden de activiteiten en het Stadsarrangement in een Stadscafé feestelijk afgetrapt door de gedeputeerde van de provincie en wethouder Geert Meijering.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment