e bike

KAMPEN - Al enkele jaren is er een flinke stijging van het aantal elektrische fietsen in het verkeer en daarmee ook het aantal ongevallen. Sinds 2014 zijn tenminste 79 e-bikers in Nederland omgekomen bij verkeersongelukken. Bijna 90% van de slachtoffers is 60 jaar of ouder!verkeersongelukken. Bijna 90% van de slachtoffers is 60 jaar of ouder!verkeersongelukken. Bijna 90% van de slachtoffers is 60 jaar of ouder! Om het aantal ongevallen te verminderen organiseert de gemeente Kampen samen met een aantal plaatselijke rijschoolhouders een veiligheidsdag elektrisch fietsen voor senioren. Dit is op vrijdag 7 juni van 08.30 tot 1200 uur bij het stadhuis Kampen. Deelname is gratis.

U komt hiervoor met uw eigen gewone of elektrische fiets naar het Burgemeester Berghuisplein. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding uw reactiesnelheid, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend. Er wordt aandacht besteed aan de verkeersregels, elektrische fiets en er komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod. Voor advies over medicijnen in het verkeer is een apotheker aanwezig. Ook is er een rijwielhandelaar aanwezig om te kijken of uw fiets goed is afgesteld. Op de veiligheidsdag wordt een korte fietstocht gemaakt door Kampen. Tijdens de fietstocht wordt een stop gemaakt  bij een fysiotherapeute.

Aanmelden U kunt zich aanmelden bij Jolanda den Haan van de gemeente Kampen via: • e-mail: j.denhaan@kampen.nl • schriftelijk: postbus 5009, 8260 GA Kampen of telefonisch: 038-339 26 39 of 06 - 238 271 31. U ontvangt ongeveer anderhalve week voor de dag een bevestiging van uw deelname.

Aanmelden kan tot 15 mei.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment