zonnepanelen

KAMPEN - Om te horen wat er leeft en speelt op het gebied van energie, organiseert de gemeente Kampen op 11 en 12 juni een Energietop. Hoe maken we samen Kampen energieneutraal? Kiezen we voor grootschalige zonneparken of voor windmolens? Maar waar dan? En hoe? Wie heeft welke rol in de overstap naar duurzame energie? Wat zou uw rol kunnen zijn?

Geen gemakkelijke vragen. Wilt u meepraten? Reserveer dan deze datums in uw agenda:

  • 11 juni, 19.30-21.30 uur (inloop 19.00 uur): Inwoners aan het woord: debat met de samenleving (Stadsgehoorzaal)
  • 12 juni, 16.00-18.00 uur (inloop 15.30 uur): Ondernemers aan het woord: kansen en dilemma’s (Stadhuis)
  • 12 juni, 19.30-21.30 uur (inloop 19.00 uur): Experts aan het woord: masterclass Energietransitie (Stadhuis)

Alle dagdelen zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. U bent van harte welkom! Om rekening te kunnen houden met het aantal deelnemers en de catering vraagt men u om u aan te melden.

Aanmelden Energietop

Dagdeel 1: inwoners aan het woord

Op 11 juni vindt een debat met de samenleving plaats. Welke kansen en mogelijkheden zijn er in de gemeente Kampen? Wat kunnen inwoners daaraan bijdragen? En hoe kunnen inwoners daarvan profiteren?

Bent u inwoner van de gemeente Kampen? Praat mee en laat u horen! Kom om 19.00 uur (inloop) naar de Stadsgehoorzaal aan de Burgwal 84 in Kampen voor een debat onder leiding van de bekende verslaggever en presentator André van der Zee. Het debat start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje.

Dagdeel 2: ondernemers en initiatieven aan het woord

Op 12 juni komen ondernemers en initiatieven aan het woord. Aan verschillende thematafels bespreken we dilemma’s, bijvoorbeeld op het gebied van lokale opwek van energie.

Bent u ondernemer in de gemeente Kampen? Of vertegenwoordigt u een partij die een bijdrage kan leveren aan de energietransitie in de regio? Kom dan voor een inhoudelijke discussie naar het stadhuis van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1. Inloop tussen 15.30 en 16.00 uur. De middag duurt tot 18.00 uur.

Dagdeel 3: experts aan het woord

Op 12 juni wordt ’s avonds een expertmeeting Energietransitie georganiseerd. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van de gemeente Kampen gaan met experts in gesprek over de oogst van deze energietop.

Wilt u aanwezig zijn bij deze expertmeeting? Kom dan om 19.00 uur (inloop) naar het stadhuis van de gemeente Kampen aan het Burgemeester Berghuisplein 1. Deze avond is openbaar.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment