GROENTE

KAMPEN - Jong geleerd is oud gedaan; dat geldt ook voor het eten van groente. JOGG-gemeente Kampen is daarom weer gestart met het uitdelen van informatiepakketten voor ouders/verzorgers van baby’s bij het 4-maandenconsult op het consultatiebureau.

‘Groentehapjes in 10 stapjes’

Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau, krijgen een ‘Groentehapjes in 10 stapjes-pakket’ mee. Het pakket helpt ouders op een praktische en leuke manier om hun baby groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar. Het is daarom belangrijk om de verschillende groenten in deze fase meerdere keren uit te proberen.De pakketten bevatten onder meer een stappenkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen.

Ondersteuning van het CJG

Als ouder kent u uw kind het beste, maar soms is het fijn om bevestiging, advies of antwoord te krijgen. Hiervoor kunt u terecht bij het consultatiebureau van het CJG. Ook op het gebied van gezonde voeding kunt u bij het consultatiebureau terecht.

Ook via een digitale nieuwsbrief geeft het CJG adviezen over voeding op het moment dat kinderen 4 en 11 maanden oud zijn.

Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op www.eetgroente.nl.

Groente… zet je tanden erin!

De ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-informatiepakketten zijn onderdeel van de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijke beweging, waar de gemeente Kampen aan deelneemt. JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl onder kinderen maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf. Wilt u meer informatie of komt u graag in contact met JOGG? Kijk dan op https://www.sportservicekampen.nl/jogg of www.facebook.com/joggkampen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment