kampen logo

KAMPEN -  De gemeente Kampen wil aan de slag met huisvesting voor arbeidsmigranten. Arbeidsmigranten zijn welkom in Kampen. Sterker nog, ze zijn onmisbaar voor de Kamper economie en spelen een belangrijke rol bij de invulling van werkgelegenheid in de agrarische sector maar ook in de bouwsector, logistiek en industrie. De gemeente wil dat arbeidsmigranten op een nette, veilige en legale manier gehuisvest worden. Kampen gaat nog onderzoeken of een regionale samenwerking een meerwaarde biedt bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Er kunnen tijdelijke locaties worden aangedragen, door de markt of de gemeente, die alleen beschikbaar komen voor arbeidsmigranten. Deze locaties gaan niet ten koste van het aantal woningen dat in onze gemeente gebouwd mag worden. De gemeente heeft hierin een faciliterende en regisserende rol.

Praat mee op donderdagavond 27 juni

Wij willen hierover graag in gesprek met u. Inwoners, ondernemers, uitzendbureaus of andere betrokkenen die mee willen denken over huisvesting van arbeidsmigranten nodigen wij uit om op donderdagavond 27 juni om 19.30 uur in de raadszaal van het stadhuis mee te praten. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie@kampen.nl met als onderwerp ‘huisvesting arbeidsmigranten’. Wilt u in de e-mail in ieder geval uw naam en uw functie / betrokkenheid vermelden?

Concept beleid arbeidsmigranten

Er is een conceptnotitie ‘Beleid arbeidsmigranten gemeente Kampen’ opgesteld. Deze notitie wordt tijdens de avond besproken en is op deze pagina te downloaden.

PDFConceptbeleid huisvesting arbeidsmigranten (pdf, 894 kB)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment