HUIS

KAMPEN - U wilt uw eigen woning energiezuiniger maken maar u wilt eerst eens weten wat dat voor uw portemonnee betekent. De landelijke overheid biedt verschillende mogelijkheden om financieel bij te springen in de vorm van het verlenen van subsidies voor het verduurzamen van uw woning.

Behalve gebruik maken van subsidies kunt u via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN) er ook voor kiezen om een goedkope lening af te sluiten.

Landelijke regelingen

‘Landelijke subsidieregeling Energiebesparing Eigen huis’. Dit is een zeer gunstige subsidieregeling voor vloer-, muur- en dakisolatie, isolatieglas of aanschaf van een isolatiedeur. Voorwaarde is wel dat u tenminste twee nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren, zoals aan uw dak, vloer, spouwmuur, gevel of vervanging van uw glas. Doet u dat, dan kunt u ook subsidie krijgen voor andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning.Daarnaast bestaat er een ‘Landelijke investeringssubsidie Duurzame energie’ voor de aanschaf van een pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of warmtepomp. Beiden zijn aan te vragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Goedkope lening

Mocht u de duurzaamheidsinvesteringen te hoog vinden, dan kunt u voor een goedkope lening kiezen zoals de landelijke Energiebespaarlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland. De provincie Overijssel verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland ook een gemeentelijke duurzaamheidslening.

Meer weten

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om er warm bij te zitten en daarvoor gebruik te maken van financiële tegemoetkomingen. Kijk op www.verbeterenbespaar-kampen.nl voor de mogelijkheden. Voor vragen kunt u ook bellen met de helpdesk van het energieloket via 06-239 762 08 of mailen naar info@verbeterenbespaar.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment