Politie 2

KAMPEN - De vakantieperiode staat weer voor de deur. De kans op inbraken neemt dan toe. Inbrekers zien bijvoorbeeld door opstapeling van post of continu geopende of gesloten gordijnen dat u niet thuis bent. Ook een voor de woning gestalde caravan is voor een inbreker een teken dat u binnenkort misschien op vakantie gaat.

Tips

Gaat u op vakantie? Zorg dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Vraag vertrouwde buren om het huis in de gaten te houden. Laat iemand de post verwijderen. Vraag aan buren of zij hun auto af en toe op uw oprit parkeren. Laat planten in de vensterbank staan en vraag iemand deze water te geven. Zorg dat lampen door gebruik van een tijdschakelaar branden als het ’s avonds donker is. Denk ook aan de bovenverdieping. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Vertel buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis of onbekende personen bij uw huis) direct 112 moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Maar liefst 80% van alle aanhoudingen voor woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders.

Vertel niet op sociale media dat u op vakantie gaat. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment