fietspad

KAMPEN - Het fietspad van de Kamperstraatweg wordt verbreed. Het gaat dan om het gedeelte tussen de rotonde Onderdijks en de Chalmotweg en het gedeelte tussen huisnummer 17 en de Jules van Hasseltweg / de Zande. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 16 september tot 15 oktober. Omleidingen Fietsers kunnen enige tijd geen gebruik maken van het fietspad door het aanbrengen van beton en de bijbehorende uithardingstijd. Voor fietsers worden omleidingsroutes aangegeven.

In verband met de veiligheid mogen fietsers geen gebruik maken van de rijbaan van de Kamperstraatweg. Tijdens de werkzaamheden is het advies voor doorgaande autoverkeer om zoveel mogelijk gebruik te maken van de N50 als alternatief voor de Kamperstraatweg. Tijdens werkzaamheden is ook de rijbaan voor korte tijd afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Hoe ziet het fietspad er straks uit? Het is de bedoeling om het fietspad 3 m breed te maken. Het blijft een vrijliggend fietspad met een berm tussen fietspad en rijbaan. Het fietspad wordt uitgevoerd in beton, net zoals het al gerealiseerde fietspad. Bij huisnummers 5 en 17 is de ruimte beperkt, waardoor het fietspad hier dichter bij de rijbaan komt te liggen. Om het autoverkeer hierop te attenderen wordt het asfalt op deze plekken versmald en vervangen door beton met hierin een steenmotief. Bij nummer 5 komt er dan ook nog een plateau.

Omdat het gaat om werkzaamheden in de dijk, is de voorwaarde van het Waterschap dat deze uiterlijk 15 oktober gereed zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment