kampen logo

KAMPEN - Op donderdag 12 september draagt de huidige jeugdburgemeester, Rosalijn van Zijtveld, het stokje over aan de nieuwe jeugdburgemeester, Franco Koelewijn. Franco legt de eed af en neemt vervolgens de ambtsketen van Rosalijn over. Hierna is hij officieel jeugdburgemeester van Kampen 2019/2020. De nieuwe jeugdburgemeester is een naamgenoot maar geen familie van onze burgemeester Bort Koelewijn. Komend jaar vervult Franco een rol bij officiële aangelegenheden als de intocht van Sinterklaas, dodenherdenking en bevrijdingsdag. Ook scholenbezoeken en eigen initiatieven horen daarbij. Franco heeft al veel ideeën over hoe hij zijn bijdrage als jeugdburgemeester kan leveren. Samen met de gemeente en burgemeester Koelewijn wordt gekeken hoe deze ideeën uitvoerbaar worden gemaakt.

De jeugdburgemeester wordt benoemd voor een schooljaar lang. De gemeente Kampen ziet de rol van de jeugdburgemeester vooral als een schakel tussen jongeren en de politiek. Komend schooljaar speelt Franco Koelewijn een belangrijk rol om jongeren bij de politiek te betrekken.

Burgemeester Bort Koelewijn: “Ik ben trots dat de gemeente Kampen haar eigen jeugdburgemeester heeft. Het bespreekbaar maken van de politiek onder jongeren is belangrijk.”

In september 2018 startte Rosalijn als jeugdburgemeester in Kampen. Samen met de burgemeester is zij bij diverse aangelegenheden aanwezig geweest en speelde een rol in de verbinding tussen politiek en jongeren in Kampen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment