KAMPEN - Per 1 oktober wordt David Berghuis door de gemeente Kampen aangesteld als vrijwillig molenaar. David is daarmee de vijfde molenaar van molen d’ Olde Zwarver. Op 11 april vorig jaar is David met vlag en wimpel geslaagd voor het molenaarsexamen. Zonder het getuigschrift Vrijwillig molenaar van de “Hollandsche Molen” vereniging tot Behoud van Molens in Nederland mag een vrijwillig molenaar een molen niet beheren en zelfstandig bedienen.

David Berghuis is iedere zaterdag in de molen aan het werk. d’ Olde Zwarver is voor het publiek open op zaterdag van 9.00 – 12.00 uur.

In de gemeente Kampen staan twee prachtige korenmolens: ‘d’ Olde Zwarver aan de IJsseldijk in Kampen en De Valk aan de Brinkweg in Zalk. Beide molens zijn eigendom van de gemeente Kampen. De molens zijn in gebruik en worden beheerd door gediplomeerde vrijwillig molenaars, aangesteld door de gemeente Kampen.

Nieuwe folder

De gemeente Kampen heeft een nieuwe folder ‘Molens in Kampen’ uitgegeven met informatie en openingstijden van de beide molens. De folder is onder andere te verkrijgen bij de beide molens.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment